Jump to content

Csoki reggelire? Mehet!

2021. 07. 17. 09:22

Végre nem kell szégyellniük magukat azoknak, akik szeretik úgy kezdeni a napot, hogy a kávéjuk mellé benyomnak egy fél tábla tejcsokoládét. 

Egy új tanulmány szerint ugyanis a reggel fogyasztott tejcsoki segíthet a testzsír égetésében. A kutatást Brighamben, valamint a Women’s Hospital Bostonban folytatták 19 résztvevő segítségével, akiknek minden reggel 100 grammnyi tejcsokoládét adtak, ami nagyjából egy táblányinak felel meg, és az ébredésük utáni első órában kellett elfogyasztaniuk. Utána pedig a lefekvésük előtt egy órával is ezt kellett enniük – írja a ladbible.

A csokidiétás kísérlet két héten át tartott, és ezek után gondol mindenki arra számít, hogy a kísérletben részt vevők gyors súlygyarapodáson estek át. Ennek azonban pont az ellenkezője történt: fogyni kezdtek. A kutatók szerint a reggeli csoki segít a zsírégetésben és csökkenti a vérben a glükóz mértékét. Az esti csokievés pedig jót tett az alanyok alvásának, ugyanis elősegítette az anyagcseréjüket. A kísérletben természetesen azt is megfigyelték, hogy mit esznek az alanyaik napközben. A tanulmányt azért is gondolják fontosnak, ugyanis bizonyítja, hogy nemcsak az számít, hogy mit és mennyit, hanem az is, hogy mikor eszünk meg valamit. A kísérlet azt is kimutatta, hogy a reggel és este csokit evő nők napközben már kevésbé kívánták az édességet. Persze azért vigyázzunk a csokoládéval továbbra is, hiszen a mértéktelen fogyasztás biztosan nem tesz jót.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign