Jump to content

Barna csík a körmön? Ezt is jelezheti

2021. 07. 07. 09:14

Ha nem olvas el egy melanómával foglalkozó újságcikket, talán nem fordul idejében orvoshoz az árulkodó tünettel.

 

A brit Alana Severs még évekkel ezelőtt fedezett fel egy világosbarna csíkot a körmén, a jobb kezének hüvelykujján. A nő ezt követően körömlakkal takargatta az elszíneződést, komolyabban azonban nem foglalkozott vele. Néhány hónapja azonban egy életmódmagazinban olvasott egy újságcikket, melyből megtudta, hogy a körme alatti csík akár rák tünete is lehet. Ekkor pánikba esett és már másnap felkereste a háziorvosát, aki azonnal egy specialistához irányította.

A kivizsgáláson biopsziát végeztek, melyből kiderült, hogy a nőnek melanómája van. Közölték vele, hogy el kell távolítani a körmét, illetve az alatta lévő szövet egy részét is, annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a rák továbbterjedjen a szervezetében. A szükséges beavatkozásokat azóta el is végezték.

„Az orvosok azt mondták, szerencsém van, hogy nem terjedt tovább a kezemre. Valami csoda folytán, bár a vonal terebélyesebb lett, azonban nem kezdett lefelé nőni, így néhány műtéttel meggyógyultam” – mesélte a Porthsmouthban élő, 36 éves nő.

„Ha belegondolok, megváltozott az életem annak köszönhetően, hogy elolvastam azt a cikket. Előfordulhatott volna, hogy újabb három évig nem törődöm a csíkkal és akár bele is halhattam volna” – fogalmazott Alana.

 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign