Jump to content

Nem romlandó ételek

2021. 06. 16. 11:57

Összezavarnak a lejárati határidők, de nem szívesen dobod ki az amúgy még jó ételeket? Ennek a listának örülni fogsz.

Ha belefáradtál már abba, hogy egy rakás jó ételt a kukába dobsz, csak azért, mert nem vagy biztos benne, hogy nem romlott-e még meg, akkor most figyelj. Összegyűjtöttünk hat olyan ételt, ami soha, de tényleg soha nem romlik meg, így ha megfelelő körülmények között tárolod, gyakorlatilag bármeddig eltarthatod.

Méz: Legyen bármilyen furcsa is, a méz szinte a végtelenségig eltartható. Lehet, hogy az évek során megváltozik majd a színe vagy az állaga, mert kristályosodik, de az ízét ez egyáltalán nem befolyásolja. Ha azt tapasztalod, hogy a mézed kristályosodik, tedd meleg vízbe az üveget, és várd meg míg a kristályok szépen felolvadnak.

Rizs: Ne aggódj akkor se, ha a zacskóban finom por- vagy filmréteget találsz: a rizsed pontosan olyan friss és jó minőségű, mint amikor megvásároltad. Arra viszont figyelj, hogy csak a fehér, vad, arborio, jázmin és basmati rizst tarthatod el a végtelenségig, a barnarizst nem. És ezeket is csak akkor, ha figyelsz arra, hogy légmentesen zárt edényben tárold, hogy a rovarok ne mászhassanak bele.

Fehér ecet: Legyen szó salátáról, öntetről, főzelékek ízesítéséről vagy épp a vízkő eltüntetéséről, az ecet mindenre jó. Épp ezért, a legtöbb otthonban nélkülözhetetlen is. Szerencsére sosem romlik meg, így nyugodtan bespájzolhatsz belőle, hogy sokáig elég legyen.

Só: Jódozott, asztali, himalájai vagy kóser, a különféle sókban egy dolog biztosan közös: sosem romlanak meg.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign