Jump to content

Ezekről fantáziálnak legtöbben

2021. 06. 05. 21:08

Kukkolás, magamutogatás, szadomazochizmus – sokkal gyakrabban fantáziálunk ezekről, mint hinnéd.

Dr. Justin J. Lehmiller a The Kinsey Institute kutatója, fő területe a szexfantáziákvizsgálata. Egy 4000 alanyt bevonó kutatásban érdekes eredményekre bukkant: bár a szexfantáziákat általában valóságtól elrugaszkodottnak, deviánsnak tartjuk, valójában teljesen hétköznapiak, ha a gyakoriságukat nézzük. Íme a 3 leggyakoribb példa a vizsgálat alapján.

1. BDSM

A BDSM kategóriájába tartozik a megkötözés, fegyelmezés, dominancia, alárendeltség, szadizmus és mazochizmus. A kutatásból kiderült, hogy erről a területről származik a szexfantáziák többsége.

Az eredmények szerint a nők 93 százaléka és a férfiak 81 százaléka fantáziált már arról, hogy szexuálisan alárendelt helyzetben van, míg a férfiak 85 százaléka és a nők 76 százaléka gondolt arra, hogy valaki felett dominál. Illetve az is kiderült, hogy a nők 85 százaléka és a férfiak 73 százaléka fantáziált arról, hogy megkötözték vagy megkötözött másokat szex közben.

Hasonlóképpen megtudhattuk a kutatásból, hogy az élvezet és a fájdalom keverése is elég népszerű. A férfiak 56 százaléka és a nők 60 százaléka szokott fantáziálni szadista szexről, amiben elfenekeli vagy fojtogatja a párját, míg a nők 79 százaléka és a férfiak 49 százaléka tartja izgalmasnak a mazochista szexet, amikor ő az áldozat. Így már nem is annyira csodálkozunk azon, hogy ekkora nagy siker lett A szürke ötven árnyalata című könyv.

2. Nyilvános szex

A kutatásban a nyilvános szex került a második helyre a gyakori szexfantáziák versenyében. A férfiak 81 százalékát és a nők 84 százalékát izgatja a magamutogatós, nyílt színen elkövetett szexuális aktus. Ez nem ugyanaz, mint az exhibicionizmus, amikor a meztelenséggel mások nyugalmának megzavarása a cél. Bár nem annyira népszerű, de azért az exhibicionizmus is kedvelt fantázia: a nők 7 százaléka és a férfiak 13 százaléka mondta azt, hogy a nyilvános meztelenkedés, amivel megbotránkoztathat másokat, felbukkant már a fantáziái között.

3. Kukkolás

Főleg a férfiak között népszerű a kukkolás fantáziája, amikor idegeneket néz szex közben. A férfiak 72 százaléka és a nők 48 százaléka szokott arra gondolni, hogy kukkol másokat.

Dr. Lehmiller fontosnak tartja megjegyezni: az, hogy a fentiekről fantáziál valaki, még nem jelenti azt, hogy meg is akarja tenni azt, amit elképzel, tehát a szexuális fantáziák és a szexuális vágyak közé nem szabad egyenlőségjelet tenni. Sőt még csak az sem igaz, hogy az illető kizárólag ezektől a fantáziáktól tudna felizgulni.

A kutató szerint le kellene rombolnunk az előítéleteinket a fantáziáinkkal szemben: nem szabad felcímkézni őket egészségeseknek és egészségteleneknek, csupán el kell fogadni, hogy léteznek.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign