Jump to content

Nyakfájás ellen

2021. 05. 20. 17:02
 
Egyáltalán nem mindegy, milyen párnára hajtja az ember éjszakánként a fejét. Emellett még rengeteg hétköznap tényező okozhat nyakfájást.

 

Az ember nyaka nemcsak sérülés vagy rossz mozdulat miatt fájdulhat meg, de akár a helytelen tartás vagy elalvás is okozhat fájdalmat.

A nyaki fájdalom igen gyakori azoknál, akik munkájukból eredően sokat terhelik, esetenként túlterhelik a vállövet, például a számítógépes munkát végzőknél, a kozmetikusoknál, fodrászoknál. Sok más tényező is hajlamosít a nyakfájásra, a tartós hideghatástól a nem megfelelő párnáig vagy akár a teljesen más jellegű, nem mozgásszervi betegségekig. 

- Akár akut, akár krónikus nyakfájdalomról van szó, az első, legfontosabb lépés a szakorvos felkeresése, hiszen tudnunk kell, pontosan mi okozza a panaszt. A diagnózis birtokában pedig már számos hatékony, segítő módszer közül választhatunk - hangsúlyozza dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia és a HKO/TCM szakorvosa.

- A kezelés magában foglalhatja a lokális fájdalomcsillapítást, gyógytornát és olyan természetes hatású eljárásokat, mint az orvosikollagén-injekciókúra, a lökéshullám-terápia és a neurálterápia. Az előbbi javítja a szövetek működését és felépülését, azonnali fájdalomcsillapító hatást képes kiváltani. Ugyanakkor a meglazult szalagrendszer erősítésével stabilizálhatja a laza, hipermobil ízületeket, és csökkenti a mozgásszervi tünetek okozta fájdalmat és mozgáskorlátozottságot, ezáltal jelentősen javítja az életminőséget. A lökéshullám-kezelés lényege, hogy a keletkezett hanghullámok felpezsdítik a keringést, így a gyulladásért felelős anyagok gyorsabban elszállítódnak, és a környező izmok elernyednek, így a fájdalom mérséklődik. A neurálterápia megfelelő technikával végezve pedig akut és krónikus fájdalmaknál, gyulladásoknál, gócos hátterű és reumás betegségeknél, gerincbetegségeknél, neuralgiáknál is képes segíteni. Az orvosi segítségen túl a páciensek is sokat tehetnek azért, hogy megszabaduljanak a fájdalomtól. 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign