Jump to content

Szülinapi buli tippek

2021. 05. 12. 16:37

Nyilvánvaló, hogy ha pénzt akarsz megtakarítani, akkor oda kell figyelned a helyszín, az étel-ital, és az ajándékok költségének megtervezésekor.

1. Keress ingyenes helyszínt

Ha alacsony a költségvetésed, akkor a helyszínbérlés lenullázásával sokat faraghatsz a kiadásokból. Miért ne tarthatnád otthon, a kertben vagy egy közeli réten a bulit?

Fogjatok néhány pokrócot, és terítsetek meg egy hangulatos erdei tisztáson. Számtalan rendben tartott erdei sütögetőhely van már hazánkban is, ahol senkit nem zavarnak a szaladgáló gyermekek. A catering és díszítés talán problémásabb lehet, de nyugodtan kérheted a többi szülő segítségét a feladat megoldásához.

2. Vendéglista

Mivel a saját gyermekemből indulok ki – ő még a bölcsis pajtásait is meghívná, akikkel ezer éve nem találkozott –, erősen meg kell húzni a határt a vendéglista összeállításánál. És nemcsak a spórolás érdekében: komoly érv az is, hogy a sok gyerek kezelhetetlenné teheti a bulit. Tehát csak egyszerűen: néhány kiválasztott embert hívj meg, akik valóban közel állnak az ünnepelthez.

3. DIY

Min tudsz még spórolni? Például a dekoráción, ha magad készíted a gyerekekkel. Ezeket a „feladatokat” akár előre is be lehet osztani. Használj fel már meglévő díszeket, hasznosítsd újra az otthonodban található anyagokat.

A dekor mellett az ételen is tudsz spórolni, ha magad készíted el a felszolgált sütiket, tortát, vagy készítesz nekik pizzát, gofrit. Felejtsd el a cukros üdítőket, készíts ki a gyerekeknek házi készítésű szörpöket, ízesített vizeket nagy kancsóba.

A gyermekek szórakoztatásához használd fel az otthon fellelhető játékokat, kiegészítőket. Szerintem az egyik legmenőbb dolog a kültéri kincsvadászat külön térképpel, ami egy tematikus fantáziavilágba repítheti el gyermekedet.

Nem kell túlgondolni

Ha nem akarsz extravagáns eseményt tervezni, de mégis élvezetessé és emlékezetessé tennéd a gyerekek számára a nagy napot, akkor is rengeteg lehetőséged van: minden gyermek szeret ragasztani, színezni. Alkossanak festékekkel, ragasztókkal és ecsetekkel egy megadott tematika szerint, majd rendezzetek belőle minikiállítást. A résztvevők kapjanak valami apróságot a műveikért cserébe.

Persze nem kell mindent túlzásba vinni, és az sem biztos, hogy egy szülőnek feltétlenül hopmesternek kell lennie. Egyáltalán kell az, hogy mi legyünk a hopmesterek? Nem tudja átvállalni egy mókás nagybácsi? Sőt, valóban folyamatosan szórakoztatni kell a gyerekeket? Még az is lehet, hogy ha beküldöd őket a nappaliba egy kosár játékkal, pont olyan jól érzik magukat, mint ha hetekig szervezted volna nekik a nagy eseményt.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign