Jump to content

A párok kommunikációja

2021. 05. 12. 17:01

Ezek az egyszerű, mégis nagyon hatásos kommunikációs módszerek hosszú, boldog kapcsolatot eredményeznek.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszútávon is boldog, kielégítő legyen, rengeteg munkára és odafigyelésre van szükség mindkét fél részéről. Az egyik legfontosabb dolog pedig, amire ügyelni kell, az a kommunikáció: a szavaknak ugyanis hatalmas erejük van, így erősíthetik, de akár tönkre is tehetik a párkapcsolatot.

A beszélgetéseknek, illetve azok módjának sokan nem tulajdonítanak elég nagy jelentőséget, pedig gyakran okoz problémát egy-egy ki nem mondott vagy félreérthető szó, esetleg egy rosszul felhozott sérelem. A pszichológusok szerint azonban van néhány technika, melyet mindenképpen érdemes bevetni, mert erősíti a kapcsolatot, és hozzájárul ahhoz, hogy sokáig együtt maradjanak a felek. 

Így érdemes elmondani a problémákat

A nehézségeket, problémákat óvatosan kell megosztani a másikkal, mert könnyen vitát és sértődést okozhatnak, ez pedig nem vezet semmilyen változáshoz, csak a kapcsolat megromlásához. Julie Spira párkapcsolati és randiszakértő szerint ezért is lényeges, hogy a gond említése előtt felvezesse a fél, hogy szeretne valamit elmondani, és kedves szavakkal kezdjen hozzá a részletezéshez. Azt tanácsolja, érdemes ilyenkor kiválasztani a nap egy nyugodtabb időszakát, amikor egyikük sem túl ideges vagy fáradt. Ezután pedig el kell mondani, hogy van valami, ami zavar, majd megkérdezni, hogy beszélhettek-e róla most. 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign