Jump to content

Biztonságosabb lenne a nőknek a Tinder

2021. 04. 20. 20:56

A Tinder jelenleg egy új funkciót tesztel, ami lehetővé tenné a nők számára a biztonságosabb ismerkedést. Te használnád?

A cég Indiában teszteli a felhasználók körében azt az újítását, aminek köszönhetően a nők dönthetnék el, hogy kivel beszélgetnek, és kivel nem. A funkció nevét magyarra fordítva az „én döntésem” elnevezés érzékelteti legjobban a lényegét.

Biztonságosabb ismerkedés

Tinder lehetőséget szeretne adni a nőknek arra, hogy a match-ek után mi dönthessük el, kapcsolatba szeretnénk-e lépni, szeretnénk-e beszélgetést kezdeményezni az egyezést mutató párjainkkal, vagy sem. Persze adódik a kérdés, hogy ha már előzetesen nem az „X”-re, hanem a zöld kis szívre nyomtunk, akkor erre miért is van szükség? Továbbá mi történik azzal, ami sok nő fájó pontja: ezzel a kezdeményezés lehetőségét egy az egyben kivenné a férfiak kezéből a Tinder.

A Tinder célja a szolgáltatással az, hogy a nők számára biztonságosabbá váljon a társkereső alkalmazás. Ha a tesztek sikerrel zárulnak, az app az új funkciót elérhetővé teheti a felhasználók számára bárhol a világon, így a nők vehetnék át a kezdeményező szerepet az ismerkedésben. Ez a funkció a Tinderen új lenne, azonban léteznek olyan társkeresők, mint például a Bumble, ahol már most a nők kezében az irányítás. A Bumble-t az a Whitney Wolfe Herd alapította, aki a Tinder társalapítója is volt. A randiplatformot – amit néhányan feministának gondolnak – kifejezetten a női felhasználókra és igényeikre összpontosítva hozta létre Wolfe: az alapító célja az, hogy a nők ne kerülhessenek kiszolgáltatott helyzetbe az online ismerkedés során. Whitney az után alapította meg a Bumble-t, miután a Tindert elhagyva beperelte a céget nemi megkülönböztetés és zaklatás miatt.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign