Jump to content

Pszichológus tanácsai

2021. 04. 11. 08:29

Egy éve is elmúlt már, hogy mindennapjaink 180 fokos fordulatot vettek. A megszokott menetrendet félretéve a négy fal közé szorultunk, elmaradnak a baráti és rokoni találkozások, nincs mód rá, hogy a korábban megszokott formában kapcsolódjunk ki, nyomasztó a betegségtől való fenyegetettség érzése, szeretteink féltése, a távolságtartás, és felelősségtudattal maszkot viselünk, bármennyire is szeretnénk már megszabadulni tőle.

Ez a helyzet senkinek sem könnyű. Ahogy Sherry Benton pszichológus fogalmaz, rengetegen szenvednek a pandémia-fáradtságtól, melynek legyőzése érdekében és a lelki egyensúly lehető legnagyobb mértékű visszanyerése érdekében fontos lépéseket tenni. Ehhez először is végig kell gondolni, hogy korábban mik voltak azok a dolgok, amelyek a lelki jólléthez hozzájárultak: az emberi kapcsolatok, a fizikai aktivitás, vidám elfoglaltságok, a kreativitás kibontakoztatása, és olyan tevékenységek, amelyek új célok kitűzését teszik lehetővé.

 

Bár a fentiek között több olyan is van, amelyre jelenleg nincs mód, a többit se dobjuk a hátunk mögé! A pszichológus szerint érdemes végiggondolni, miket hagyunk ki indokolatlanul, ami nagyon hiányzik a jókedv megtartásához. A következő hat egyszerű dolog segíthet elindulni azon az úton, ami a helyzettől megtépázott lélek kiegyensúlyozottságának visszanyerése felé vezet.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign