Jump to content

Ha figyelemhiányos emberekkel küzdesz, ez a cikk neked szól

2021. 03. 14. 08:00

Valószínűleg mindenki környezetében van legalább egy-egy olyan ember, aki imád a figyelem középpontjában lenni. Jellemző rájuk, hogy mindig magukra terelik a szót, gyakran félbeszakítanak, elnyomnak másokat, mindent túldramatizálnak, követelik a környezetükben lévők figyelmét, és ha mégsem kapják meg, gyakran sértődötté, agresszívvé válnak.

Nem könnyű kezelni a hasonló személyiségeket, hiszen igencsak zavaró és fárasztó lehet a viselkedésük, elszívják a többiek energiáit, és sokszor a munkahelyeken is elveszik kollégáik elől a reflektorfényt. Néhány egyszerű módszerrel azonban könnyen leszerelheted őket.

Ignoráld őket, és ne reagálj

Bármilyen nehéz is, el kell kerülni a pozitív és a negatív megerősítést, reakciót is. A legtöbben udvariasságból visszakérdeznek, és hagyják, hogy beszéljen a másik, ám ez egyáltalán nem jó megoldás. Ne vegyél részt a drámában, hanem próbálj semleges maradni, és ne add meg neki azt a figyelmet, amire vágyik. Bár ez kezdetben feldühítheti, hosszú távon megtanulhatja az illető, hogy nálad nincs értelme próbálkoznia. Ha nagyon úgy érzed, hogy leszívja az energiáidat, nyugodtan bújj ki valami indokkal a trécselés alól.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign