Jump to content

Próbáld ki a pilatest

2021. 02. 08. 12:26

Ha a célod nem csak a fogyás, de az izomerősítés, tartásjavítás és a jó kondíció elérése, válaszd ezt a mozgásformát.

A pilates egy olyan komplex mozgásforma, amely nagy népszerűségnek örvend a sztárok körében is. Nem véletlen, hogy a még mindig bomba alakú Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Kate Hudson vagy Miranda Kerr szupermodell is erre a mozgásformára esküszik.

A pilates amellett, hogy javítja a testtartást és a jó kondíciót, alaposan megdolgoztatja a comb- és fenék-, valamint a vállizmokat, de jótékonyan hat a hát- és gerincproblémákra is. Mivel a gyakorlatok végzése közben tudatosan figyelni kell a megfelelő légzésre, ezáltal segít ellazulni és oldani a felgyülemlett feszültséget is.

Mi a különbség a jóga és a pilates között?

Jogos a felvetés, hiszen a jóga és a pilates gyakorlatai hasonlóságot mutatnak. A pilatesben ugyanakkor sokkal több a talajon végzett gyakorlat, a jógában több a támaszgyakorlat, és mások a nyújtások. Az elsődleges cél a gerinc egészségének megóvása, de mivel a pilates a mélyizmokat tornáztatja meg, az ehhez vezető út segít abban, hogy karcsúbb derekad és formás feneked legyen.

A gyakorlatok elvégzéséhez használhatsz fittlabdát, amely javítja a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket,  hajlékonyabbá tesz, és jobban megdolgoztatja az izmokat. Minden gyakorlatsort 10-szer ismételj egymás után.

Bemelegítésképp feküdj egy polifoamra, tedd magad mellé a kezeidet, emeld meg fenekedet annyira, hogy az a gerinced meghosszabbítása legyen, majd lassan ereszd le vissza a talajra. Egyenes háttal ülj le a talajra, a kezeidet helyezd úgy, hogy párhuzamosak legyenek a talajjal. Nyújtsd ki, és emeld fel mindkét lábad úgy, hogy közre tudd fogni velük a fittlabdát. Tartsd meg magad 10 másodpercig, majd ismételd meg 10-szer a mozdulatot. 

Támaszkodj meg a két kezeden, emeld fel a tested, az egyik lábadat helyezd kinyújtva a labdára, a másikat hajtsd be, majd egyenesítsd ki. Egyenes háttal ülj le a szőnyegre, nyújtsd ki mindkét lábad, majd a lábfejedhez érintve tartsd meg a labdát. Tartsd ki a pózt 10 másodpercig, majd ismételd meg 10-szer.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign