Jump to content

Szokj le az arcpiszkálásról

2021. 02. 06. 08:53
Számold össze, hányszor nyúlsz az arcodhoz egy nap. Túl sokszor. Segítünk egy trükkel, nehogy ezzel fertőzd meg magad!
 

koronavírus kapcsán az egyik leggyakrabban hangoztatott tanács az, hogy ne nyúlkáljunk az arcunkhoz, mert úgy könnyebben megfertőződhetünk, ahogy azt a brit fej- és nyaksebészek szövetségének közleményében is olvashattuk: „Az új vírus minden valószínűség szerint a szemeken, az orron és a szájon keresztül jut az emberi szervezetbe.” Könnyű mondani, nehéz megvalósítani, hiszen az arc babrálása annyira automatikus, hogy gyakran észre sem vesszük, és máris megdörzsöljük a szemünket, orrunkat, vagy épp masszírozzuk a homlokunkat a sok szorongató gondolat miatt.

De van egy trükk, ami segíthet távol tartani a kezünket az arcunktól: fessük ki feltűnő, rikító színre a körmeinket!

Már a kutatók is megvizsgálták a kérdést, és azt találták, hogy egy átlagos ember naponta minimum tizenhatszor nyúl az arcához. Mivel a kezünkkel számtalan felülethez érünk hozzá a nap során, ezért figyelmeztetnek arra a biztonsági előírások, hogy ne matassunk az arcunkon, főleg kerüljük az orrunkat, szánkat és szemeinket, így védekezzünk a koronavírus ellen.

Csak az a gond, hogy a szokásaink rabjai vagyunk, ezért lehet hatékony az, ha valamilyen egészen elképesztő színűre festjük a körmünket, olyanra, amihez nem vagyunk hozzászokva. Nyilván ettől nem múlik el teljesen a késztetés, hogy az arcunkhoz nyúljunk, de a színes körmök miatt jobban észrevesszük, amikor közelítünk a kezünkkel a tiltott területek felé, és tudatosan leállíthatjuk a mozdulatot. A perifériás látás ebben az esetben a barátunk, a látóterünkbe kerül valami irdatlan rikító szín a saját kezünkön, és máris észbe kapunk, hogy jobb helyen van távol az arcunktól.

Adott tehát a feladat: rendezzünk körömfestést az egész családnak!

Ha a férj sem jár be dolgozni a munkahelyére, akkor még neki is feldobhatunk egy szép piros lakkot, hogy ne piszkálja az arcát, otthon a kutya sem nézi, hogy néz ki a keze. A gyerekeket sem kell most félteni a körömlakkoktól, inkább legyen lakk a körmükön, mint turkáljanak a szájukban ezekben a koronavírusos időkben. Nem mellesleg még vicces családi eseményt is lehet a körömfestésből csinálni, márpedig a nevetés is erősíti az immunrendszert, úgyhogy mondhatjuk, hogy a szép, színes körmök most az egész család érdekeit szolgálják.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign