Jump to content

Az ideális férfi

2020. 12. 22. 08:14

A kutatás szerint a nők nem a külső jegyeket tartják a leglényegesebbnek a férfiakban. Ezeket a tulajdonságokat sokkal fontosabbnak vélik.

A kutatások régóta vizsgálják a párkapcsolatok különböző aspektusait, köztük azt is, hogy a társkeresés alatt milyen szempontokat vesznek figyelembe a felek, vagy épp melyek a legvonzóbb tulajdonságok.

A legtöbben talán úgy vélik, a külső jegyek a leglényegesebbek, és bár persze ezek is nagyot nyomnak a latban, egy átfogó vizsgálat szerint nem feltétlenül ezek azok, amik igazán fontosak a párkeresés során.

A felmérés során 64 ezer nőt kérdeztek meg 180 országból arról, hogy milyen partnerre vágynak, milyen jellemzők azok, amik valóban számítanak társkeresés alatt. A megkérdezettek 88,9%-a a kedvességet sorolta az első helyre, a legtöbben úgy vélték, ez az, ami nem hiányozhat a leendő társukból. Dr. Virginia J. Vitzthum, a Kinsey Institute vezető tudósa és az Indianai Egyetem elmondta, ez sokak számára meglepő lehet a mai világban, ahol leginkább az anyagi helyzetre és a külsőre helyeződik a hangsúly. A kedvesség azonban fontos összetevője az emberi kapcsolatoknak, nagy szerepe van abban, hogy kialakulhasson a hosszú távú kötelék, ami segít átlendülni a nehéz helyzeteken.

A második helyre 86,5%-kal a támogatás, a támogató személyiség került, míg ezt a harmadik helyen az intelligencia követte 72,3%-kal. Ezek után következett a képzettség, amit a megkérdezett nők 64,5%-a sorolt a legfontosabb tulajdonságok közé, de a magabiztosság is felkerült a lista ötödik helyére 60,2%-kal.

Ezek mellett persze a külső jegyekre is rákérdeztek a szakértők. Kiderült, hogy az alanyok nagy része a vonzó mosoly minden egyéb jellemzőnél lényegesebb, ezt pedig a szép szemek követték a sorban. A heteroszexuális nők ezután az átlagos péniszméretet említették, amit sokkal előnyösebbnek véltek a nagy férfiasságnál. De a rövid haj, a nagy kezek, az izmos karok, az arcszőrzet és a vonzó hát is helyet kaptak a sorban.

Volt néhány olyan egyéb dolog is, amit lényegesnek tartottak a megkérdezettek a leendő partnerjelöltben. Például, hogy akar-e gyermeket, vagy sem, de egyesek a vallási és etnikai hasonlóságokat, valamint az egyező politikai nézeteket is fontosnak vélték. A jó anyagi helyzet leginkább a japán, a mexikói, az amerikai és a kolumbiai nőknek számított.

 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign