Jump to content

Friss iskolalátogatási szabályok

2020. 09. 28. 21:42

Holnap végre megkapják a közoktatási intézmények azokat a lázmérőket, amikkel az iskolák bejáratánál kell majd tesztelni az oda belépni szándékozó diákokat. 37,8 foktól van gond.

Október elsejétől mérik a diákok testhőmérsékletét a közoktatási intézményekben. Az Operatív Törzs bejelentése szerint, ha valakinél 37,8 fokot mutat a készülék, azt el kell különíteni, majd rövid idő múlva újra kell mérni a testhőt. Akinél másodszor is ilyen magas érték merül fel, azt attól függetlenül haza kell küldeni, hogy koronavírus-fertőzött-e. A második mérésre azért van szükség, hogy ezáltal bizonyos legyen, hogy nemcsak testmozgás vagy túlöltözöttség okozta a magas testhőmérsékletet. A kisebb gyerekek esetében a szülőknek azt tanácsolják, hogy ők várják meg a gyerekek lázmérését a bejáratnál.

Müller Cecília ezenfelül beszámolt arról, hogy a fodrászatokban és a műkörmösnél is viseljen mindenki az üzletben maszkot, ami alól a kozmetikus kivételt jelent, ahol az arckezelések esetében természetesen levehető a maszk. Lehetőleg mindenki időpontra menjen, így az egy légtérben várakozás elkerülhetővé válik, a recepción pedig ne tegyenek ki magazinokat, tollakat.  

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign