Jump to content

A chatelés káros hatása

2020. 09. 23. 08:47

A kétezres évek szülötteinél vizsgálták a magányosság egészségügyi hatásait. Nincsenek jó híreink.

Bár gyakorlatilag mindenki a neten lóg, a YouGov legfrissebb kutatása szerint az ezredforduló után születettek generációi a legmagányosabbak. Ami azért baj, mert az elhúzódó magány olyan mentális és fizikai hatással lehet rád, mintha napi egy doboz cigit szívnál el.

Az 1200 válaszadó közül az ezredforduló környékén születettek 30 százaléka vallotta magát gyakran magányosnak, és úgy tűnik, hogy az ő szüleik is aktívabb társadalmi életet élnek.

A közösségi média ugyan összekapcsol mindannyiunkat, a Facebook- és az Instagram-személyiségeink leginkább arra jók, hogy elrejtsék, ha valójában magányosak vagyunk. Bár a kutatás nem azonosított egyetlen meghatározó okot a millenniumi generáció magányáról, de hivatkozott a Pennsylvania Egyetem kutatására, amelyben kimutatták a szociális média használata és a csökkenő jólét közötti összefüggést.

Azért a megkérdezett ezredfordulós generációs válaszolók majdnem fele mondta azt, hogy az elmúlt fél évben lett új munkahelyi barátja, és 76 százalékuk mondta, hogy lett legalább egy barátja a munkájának vagy a helyi közösségnek köszönhetően. Sok válaszadó pedig arról számolt be, hogy sikerült megtartania a gyerekkori kapcsolatait.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign