Jump to content

Ezeket is takarítsd le

2020. 09. 19. 08:47

A fertőtlenítés most különösen fontossá vált az otthonunkban, de ne felejtsd ki ezt az öt tárgyat sem!

A koronavírus miatt most sokkal fokozottabban kell odafigyelni otthon a takarításra és fertőtlenítésre, ám ez nem csupán annyit jelent, hogy többször porszívózunk egy héten. A különböző fertőtlenítőszerek jók, de az igaz barátunk a 70 százalékos, gyógyszertári alkohol ebben az időszakban, amivel a kisebb, nehezebben tisztítható felületeket is alaposan fertőtleníthetjük. Köztük olyan tárgyakra is figyeljünk oda, melyeket alapból nem szoktunk letakarítani rendszeresen, de most akár naponta többször is érdemes alkohollal áttörölni mindet.

5 dolog, amit ne felejts el fertőtleníteni!

Mobiltelefon

Az okostelefonok már hozzánk nőttek, főleg ebben az izolált helyzetben sokat nyomkodjuk, hogy lépést tartsunk a hírekkel és közösségi oldalakkal. Napjában többször is érdemes áttörölni minden mobiltelefont alkoholos vattakoronggal, természetesen úgy, hogy ne áztassuk el az eszközöket.

Laptop

Az otthoni munka azt is jelenti, hogy sokkal többet használjátok a gépeket, legyen szó laptopról, vagy asztali gépről, a billentyűzetet muszáj rendszeresen, alaposan megtisztítani. A fülpiszkáló ebben az esetben jól jöhet, hogy a billentyűk közé is be tudj törölni az alkohollal.

Távirányító

A gyerekek otthon vannak, ami azt jelenti a távoktatáson túl, hogy a tévé is többet megy, tehát a távirányító is folyamatos használatban van. A tisztítása ugyanúgy történjen, mint a billentyűzet esetében: fülpiszkáló+alkohol a siker titka.

Kilincsek, fogantyúk

Csak nagytakarításkor szokták a legtöbben megtisztítani az ajtókat, kilincseket és a szekrényeken lévő fogantyúkat, de most ezt is napi rendszerességgel el kell végezni. Ha sajnálod az alkoholt rá – ki tudja, mi lesz hiánycikk holnap a patikákban –, akkor ezt nyugodtan végezd fertőtlenítőszeres vízzel.

Villanykapcsolók

Az legtöbbet fogdosott dolgok között vannak, de azért óvatosan a villanykapcsolók tisztításával, nehogy megrázzon az áram! Eszedbe ne jusson bő vizes szivaccsal közelíteni, ha nem csaptad el előtte az áramot. Inkább javasoljuk ehhez a művelethez is az alkohol és vattakorong párost, hogy ne legyen baj belőle, de az a biztos, ha előtte áramtalanítod a lakást.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign