Jump to content

Tippek anyóshoz

2020. 09. 04. 10:10

Nem egyszerű jó kapcsolatot fenntartani néha az anyóssal, de azért nem reménytelen a helyzet.

Az első és legfontosabb lépés, hogy ne hajtogasd magadnak, hogy téged biztos utál az anyósod, inkább kezdj el dolgozni a megoldáson. A házasságnak is rosszat tesz, ha folyton háború van az anyós és a menye között, ezért is olyan fontos, hogy fektess energiát abba, hogy jó kapcsolatod legyen az anyósoddal. A következő három tanácsot érdemes megfontolni és a gyakorlatban alkalmazni, ha úgy érzed, utál az anyósod.

1. Ne kérd arra a férjedet, hogy válasszon közted és a családja között

A férjed most már a közvetlen családod, nem lenne szép tőled, ha arra kényszerítenéd, hogy szétszakadjon a két családja között. Az ultimátumok még sosem sültek el túl jól a történelem során, úgyhogy inkább hanyagold a végletes kijelentéseket és ne mondd azt a férjednek, hogy választania kell az anyja és a felesége között. Inkább biztosítsd arról, hogy mellette állsz, és erősítsd a köztetek lévő egységet.

2. Ne panaszkodj a szülőknek a házassági problémáidról

A saját szüleid és a férjed szülei nem párterapeuták, ha problémád van a házasságoddal és a férjeddel, inkább a barátnőkkel beszéld ki, ami a szívedet nyomja. Az anyós nyilván nem akarja hallani, hogy szidod a fiát, a saját szüleidnek pedig fájdalmas azt látni, hogy nem érzed jól magad az életedben, és a sok panasz akár oda vezethet, hogy megutálják a férjedet. Hacsak nem olyan problémáról van szó, mint például a családon belüli erőszak – mert ebben az esetben mindenképp kérj segítséget a szüleidtől is –, hanem csak apró viták vannak köztetek, akkor az nem tartozik a szülőkre.

3. Próbáld jobban megismerni az anyósodat

Olykor mind túl hirtelen ítélkezünk, és mellre szívunk minden kritikát. Az anyóssal kapcsolatban azonban van esély arra, hogy a kapcsolat fejlődjön, még akkor is, ha az elején ellenszenvesen viselkedett veled. Ne tartogasd a sérelmeket, próbálj nyitottan állni hozzá a következő találkozáskor, mert még az is lehet, hogy az együtt töltött idő közben megkedvelitek egymást. Koncentrálj a jó tulajdonságaira, kérdezgesd arról, milyen volt a férjed gyerekkorában, mert ha azt látja, hogy közeledsz felé, jobb eséllyel megenyhül az irányodban.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pexels.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign