Jump to content

Tippek vakációra

2020. 07. 30. 09:46
Töltsétek tartalmasan a vakáció utolsó heteit különösebb rákészülés nélkül!

Lassan az utolsó hónapjához érkezik a nyár, ezzel együtt pedig eltelt a szünidő nagyobbik része is. Szerencsére azonban még mindig van lehetőség felejthetetlenné tenni a vakációt, ráadásul nem is kellenek hozzá eget rengető ötletek, hiszen a gyerekek úgyis a mókázással együtt töltött pillanatokat élvezik leginkább.

Ha már véget értek a táborozások, és otthon vannak a lurkók, érdemes lehet néhány apró, ám kedves foglalkozással lekötni őket, amelyek a szülők és a kicsik számára is olyan emlékekké válnak, amikre jó lesz visszagondolni az év közbeni hajtásban. 

Bakancslista a nyár végére

Egyre elterjedtebb a gyerekek számára szóló nyári bakancslista-készítés. Ezeken korántsem olyan teljesítendő célok szerepelnek, mint a felnőtt változatokon, nincsenek rajta egzotikus utazások, adrenalinlöketet biztosító extrém kalandozások. Sokkal inkább a mindennapi örömökre, a lassulásra fókuszálnak, hiszen így is az egész világ felgyorsult mára a csemeték körül, és sokan nyáron is táborról táborra járnak, mivel a dolgozó szülők nem tudják másképp megoldani a felügyeletüket. Ugyanakkor a szünidő mégis a pihenésről és az iskola hónapjai előtti feltöltődésről kéne szóljon. Így a bakancslista elemei is leginkább ezt szolgálják, a középpontban a minőségi, együtt töltött idő és a közös élményszerzés áll. 

Az ötleteket lapra vezetve ki lehet tenni az otthon egy jól látható pontjára, és minden megvalósított terv pipálható is - ez később segít felidézni a boldog pillanatokat.

Emlékgyűjtés

Mindig jó visszanézni a régi képeslapokat, családi albumokat és ereklyéket, amikhez kedves történetek kapcsolódnak. Idén nyáron készítsetek ti is ilyesmit! Írjatok például képeslapokat a családtagoknak, és hogy még nagyobb legyen a meglepetés, adjátok is fel postán. A lap szólhat arról, hogy éppen mit csináltok, mi jár a fejetekben, a kicsik rajzolhatnak is rá. A maradandó emlékekhez tartozhatnak a séták, kirándulások alkalmával gyűjtött virágok is. A legszebbeket egy jó vastag könyv lapjai között szépen le lehet préselni, érdemes melléjük papírcetlit tenni, amin feltüntetitek, hogy mikor és hol szedtétek a növényt. Írjátok le a kedvenc nyári receptjeiteket, készítsetek fotóalbumot a legjobb momentumokról.

Kreatív elfoglaltságok

Közösen létrehozni valamit az egyik legjobb dolog, ami a nyáron történhet - itt aztán tényleg csak a képzeletetek szabhat határt az aktivitásoknak. Jó móka a kavicsfestés, a gyöngyfűzés, a só-liszt gyurma kutyulása és a megunt póló kidekorálása is. Utóbbihoz már szinte minden hobbiboltban kapható textilfilc, amivel pofonegyszerű és látványos alkotások készülhetnek, de batikolva is látványos az eredmény. Az ujjal festés kicsit kosszal jár ugyan, ám annál nagyobb élményt garantál. A közös sütisütés, majd a kisült finomság feldíszítése is leköti a csemetéket, pláne, ha kóstolót is kilátásba helyeztek utána. 

Nagy kalandok kicsiknek

A kertben vagy a közeli parkban el lehet rejteni néhány apróságot, amit a gyerekek megkereshetnek. Az igazán kreatívak kincskereső térképet is készíthetnek hozzá. Figyeljetek meg alaposabban valamit a környéketeken, ami mellett nap mint nap csak elmentek, mégis érdekes - legyen az egy szép fa, különleges növény vagy akár egy érdekes szobor.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign