Jump to content

Biztonságban ebéd közben is

2020. 06. 15. 12:07
Ha nem home office-ban dolgozol, az étkezés körüli szabályokra fokozottan figyelned kell.

A korlátozások feloldásával egyre több helyen felváltja a home office-t az óvatos munkába járás, de továbbra is fontos, hogy elővigyázatosak maradjunk. A konyha a munkahelyi társasági élet egyik legzsúfoltabb színtere, így ebédidőben érdemes kiemelten odafigyelnünk a higiéniai és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartására.

Számos kérdést vet fel a jelenlegi helyzet: szabad együtt étkezni, vagy inkább mindenki egyen a saját billentyűzete felett? Mosogatógépbe pakoljunk, vagy használjunk szivacsot? Az LG összegyűjtött pár fontos tanácsot, melyek betartásával sokat tehetünk a saját és a kollégák biztonságának megőrzéséért.

Hagyd ott a gépet 

Gyakran előfordul, hogy egy-egy feladat leadása miatt az ebédre csak a monitor előtt jut idő. Ez több szempontból is problémás: egyrészt a számítógép környezete - még viszonylag rendszeres takarítás mellett is - hemzseg a baktériumoktól, amik evés közben könnyen bekerülhetnek a szervezetbe. Másrészt fontos, hogy a munkaidő közepén beiktass egy kis szünetet, így jobban tudsz fókuszálni a nap hátralevő részében, ráadásul a kollégáknak sem kell érezniük az ebéd illatát. Bárhova ülsz is, az asztalt mindig töröld le fertőtlenítő hatású tisztítószerrel étkezés előtt és után is.

Még ne legyen csapatprogram az ebédelés

Az irodába való visszatérés egyik legjobb része, hogy ismét találkozhatunk a rég nem látott munkatársakkal, és végre személyesen is átbeszélhetjük az elmúlt időszak történéseit. Ettől függetlenül most érdemes inkább kihagyni a csoportos ebédelést: az asztaloknál figyelj arra, hogy közvetlenül melletted és veled szemben ne üljenek, és próbálj meg nem többet időzni a helységben, mint amennyit valóban szükséges. 

Érdemes ebben az időszakban a lehetőségekhez mérten rugalmasan kezelni az ebédidőt, hogy ne mindenki délben rohamozza meg a közös konyhát. Ha például azt látod, hogy felelősen nem tudsz leülni a kollégákhoz, inkább várd meg, míg befejezik az étkezést, és ezt követően váltsd őket.

Tudatos ételtárolás

A közös irodai hűtők gyorsan megtelnek az otthonról hozott ételekkel, azonban tulajdonosaik gyakran megfeledkeznek dobozaikról, és végül senki sem vállalja magára a nem éppen gusztusos maradékok eltávolítását. Jelen helyzetben különösen oda kell figyelni a közös hűtőkre: csak abban az esetben használd, ha tényleg szeretnéd a későbbiekben elfogyasztani az ételt, a hétvégék előtt pedig feltétlenül ellenőrizd, hogy benne hagytál-e valamit.

Fontos, hogy jól zárható dobozokat használj, és távol helyezd el ételedet a többi élelmiszertől anélkül, hogy azokhoz hozzáérnél. Most különösen hasznos lehet, ha felcímkézed a tárolóedényt, főleg, ha az irodában sűrűn előfordul, hogy a kollégák összekeverik a dobozokat.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign