Jump to content

Így legyél magabiztosabb

2020. 05. 22. 17:49

A testbeszéd nemcsak kifelé sugároz magabiztosságot, hanem befelé is hathat.

Az ember néha szinte sajnálja, hogy magabiztosságért nem lehet sorban állni a boltban, hiszen a munkában és a magánéletben mindennap szükség van rá. Szerencsére önbizalmat nyerni ennek ellenére is lehet: sokan nem is hinnék, de a testbeszédből, ami visszafelé is hathat. Érdemes tenni egy próbát.

Mit kerülj és mit tegyél az önbizalomért?

Akár üzleti megbeszélésről, akár randiról van szó, sokszor hangoztatják a magabiztosságot vagy épp annak hiányát sugalló mozdulatok, testhelyzetek fontosságát.

Mivel ezek visszafelé is hathatnak, érdemes kerülni minden félénkségre, zárkózottságra utaló mozdulatot, és tudatosan felvenni azokat, melyek önbizalmat sugároznak. Ha görnyedten állsz, és karod összekulcsolod magad előtt, azzal bizonytalanságod erősítheted, ha viszont tudatosan a magabiztosságot közvetítő mozdulatokat veszed fel, erősebbnek érezheted magad.

Állj egyenesen - aki magabiztosnak szeretne látszani, kihúzza magát, nem áll görnyedten. Tégy így, és magad is megérezheted, hogy ennek a tartásnak a felvétele valóban növelte önbizalmad.

Emeld fel a tekinteted - ne a padlót nézd, és ne is a pókot a sarokban. Ha magabiztosabb szeretnél lenni, kényelmesen és természetesen, de emeld fel a tekinteted. Máris érezheted a hatását.

Ne piszkáld a hajad - a hajcsavargatás a bizonytalanság jele. Kerüld ezt és a babrálást. Így valóban érezheted, nincs miért zavarban lenni.

Engedd le a karod - ha babrálsz a kezeddel, esetleg összekulcsolod azt magad előtt, félénkséget, zavartságot közvetítesz, és azt is táplálhatod magadban. Engedd le a karod, és nyitottabbnak, magabiztosabbnak érezheted magad.

Mosolyogj, de szívből - nem túlzás azt mondani, hogy a mosoly az ember egyik legfontosabb kommunikációs eszköze, ám csak akkor igazán szép, ha igazi. Ne erőltesd magadra, inkább igyekezz kellemes, optimista gondolatokkal előcsalogatni azt. Ha természetes a mosolyod, belül is pozitívabbnak, magabiztosabbnak érezheted magad.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign