Jump to content

Most még jobban át kell gomdolni az örökbefogadást

2020. 04. 25. 22:43

A legjobb ötletnek tűnhet most kutyát örökbe fogadni, hiszen sokan már hetek óta többen is otthon vannak, vagy otthonról dolgoznak, így megoldott lenne az első hetekben a közös együttlét, egymás jobb megismerése. Ugyanakkor a menhelyek is nagyobb bajban vannak, mint korábban, mert nem számíthatnak például a kutyasétáltató önkéntesekre.

Harmath Eszter, a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát egyik vezetője arról számolt be, hogy a jelenlegi helyzetben sokkal többen szeretnének kutyát örökbe fogadni, mint az év más időszakában. Ennek egyik oka lehet, hogy sok ember érzi most magányosnak magát, és úgy gondolja, hogy egy kutya jó társa lehetne a karanténban. Ez igaz is, de ez az állapot nem tart örökké, ezért most különösen érdemes átgondolni az örökbefogadást.

„Nagyon fontos, hogy most se hozzon senki felelőtlen döntést az örökbefogadás kapcsán. Mindenki gondolja végig, hogyha újra eljárhat majd a munkahelyére dolgozni, akkor is meg tudja-e majd oldani azt, hogy a kutya semmiképp ne legyen egyedül kilenc óránál többet? A kutya ugyanis társas lény, szüksége van a gazdája társaságára. Ugyanakkor sok családnak pont azért jött jól most a mostani önkéntes karantén, mert már hosszú évek óta szerettek volna kölyökkutyát befogadni, de eddig nem tudták megoldani az első hónapokban a gondoskodást róla. A kölyökkutyának, ugyanúgy, mint az embergyereknek három óránként enni kell, és különben is folyamatos társaságot, foglalkozást igényel a befogadása. Nekik például remek alkalom ez a kölyök befogadására.”
 
Szerencsésnek mondható az a helyzet, ugyanis sokan most ideiglenes befogadónak is jelentkeznek, a MFÖEK-hez például közel ötször annyian, mint korábban. Ez azt is jelenti, hogy most sokkal több kutyát tudnak kihozni a különböző ebtelepekről, és segíteni őket a megfelelő gazdához jutásban.

Az alapítvány főleg három vidéki gyepmesteri telepről, Ózdról, Miskolcról és Kisvárdáról menti a kutyákat, akiket ideiglenes befogadóknál helyeznek el, amíg nem találnak számukra megfelelő gazdikat. A kutyák addig is egészségügyi ellátást kapnak, és elkezdik a városi élethez szoktatásukat. Fontos, hogy csak kinti tartásra nem adnak örökbe kutyát.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign