Jump to content

Besegít a luxusmárka

2020. 03. 22. 18:26

A legyártott kézfertőtlenítőket ingyen bocsátják a francia egészségügyi hatóságok rendelkezésére, mindaddig, míg erre a koronavírus-járvány miatt szükség van.

Parfümök és sminktermékek helyett kézfertőtlenítők gyártására állnak át a LVMH vállalat gyárai, mivel a koronavírus miatt ez a termék Franciaországban is hiánycikk lett. A cégcsoporthoz olyan luxusmárkák tartoznak, mint a Dior, a Givenchy, a Louis Vuitton vagy a Fendi.

A kézfertőtlenítőket ráadásul ingyenesen bocsátják majd a francia egészségügyi hatóságok rendelkezésére. A gyártást pedig mindaddig folytatják, ameddig csak szükség van rá.

A  franciák kedd déltől az olaszországihoz és spanyolországihoz hasonló, legalább két hétre szóló általános karantént vezettek be. Csak igazolással és halaszthatatlan ügyben hagyhatják el a lakhelyüket, ha munkába, bevásárolni vagy orvoshoz mennek.

A kedd este közzétett hivatalos adatok szerint 699 fertőzöttet kezeltek súlyos állapotban intenzív osztályokon, miközben vasárnap este még csak négyszázan voltak, s a súlyos tünetekkel kezeltek mintegy fele 60 év alatti volt. A 7730 diagnosztizált fertőzött közül, akiknek száma mintegy ezerrel nőtt 24 óra alatt, 2579-en voltak kórházban, a többiek az otthonukban lábadoztak, vagy már meggyógyultak. A halálos áldozatok száma egy nap alatt 27-tel, 175-re emelkedett.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign