Jump to content

Te ismered ezt a módszert?

2020. 03. 07. 16:58

Egy kommentelő megosztotta a szabályt, ami párjával nekik már az esküvőjük óta beválik: úgy gondolja, ettől olyan boldogok évek után is.

A hosszú távú kapcsolatok az évek múlásával, valamint a gyermekek megszületésével gyakran válnak monotonná, egyhangúvá. A feleket sokszor bedarálja a hétköznapi mókuskerék, az időhiány, elmaradnak az intim pillanatok, beszélgetések, ennek következtében pedig az érzelmek is meggyengülnek. Éppen ezért lenne fontos folyamatosan odafigyelni a viszony erősítésére, illetve a szerelem fenntartására.

 

A mindennapi feladatok és teendők, valamint a gyermeknevelés mellett persze erre gyakran nem marad sem idő, sem energia. Ezért olyan praktikusak és hasznosak azok a módszerek, amelyek nem túl bonyolultak, időigényesek, illetve mindenki számára egyszerűen alkalmazhatóak. Nemrégiben pontosan egy ilyet osztott meg egy internetező a Redditen, és hatalmas sikert aratott vele: sokan megköszönték, megdicsérték, és találták igen hasznosnak.

A boldog kapcsolat titka: a 2-2-2-es szabály

A kommentelők által zseniálisnak vélt tanács a 2-2-2-es szabály nevet kapta kitalálójától, és egyáltalán nem bonyolult vagy kivitelezhetetlen, és csupán bizonyos időközönként kell alkalmazni. A felhasználó elmesélte, hogy párjával nászéjszakájukon fogadták meg ezt, és azóta is betartják. Úgy érzi, szerelmük még mindig ugyanolyan erős, mint a mézesheteken volt, és akárki kérdezi, hogy lehetséges ez, azt mondja, ez a szabály a titkuk.

A módszer lényege, hogy kéthetente egy teljes napot kettesben töltenek párjával, kéthavonta egy egész hétvégén keresztül csakis egymással foglalkoznak, és a pihenésre, a romantikára fókuszálnak, kétévente pedig kivesznek egy hét szabadságot, és olyan programokat szerveznek, olyan dolgokat csinálnak együtt, amire csak vágynak. Hozzátette, ez elsőre van, akinek nehezen kivitelezhetőnek tűnik, pedig valójában nem az: ennyi kettesben töltött időt ugyanis minden párnak kötelező szorítania a beosztásában.

Egy blogger és párja kipróbálták a tanácsot, miután először rátaláltak. Mivel teljesen különböző időintervallumokban dolgoznak, gyakran alig találkoznak, és ez negatív hatással van a kapcsolatukra is. És elárulták, nekik nagyon bevált. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy energiát fektetnek a dologba, és kipróbálják a módszert. A nő, Amanda pedig csak ajánlani tudja mindenkinek: úgy érezték, újra szorosabbá vált a viszonyuk, felerősödtek a köztük lévő érzelmek, és újra felvirágzott a szerelmük.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign