Jump to content

Ezeket ne próbáld ki magadon

2020. 02. 10. 21:51

Rengetegen extra gyors és hasznos megoldáskén javasolják őket, pedig irritációt, gyulladást és pattanásokat is okozhatnak.

Az interneten szinte megszámlálhatatlan mennyiségű szépségtrükkre bukkanhatsz, melyek a legkülönbözőbb bőrgondokra ígérnek gyors, hatékony megoldást.

Érdemes azonban jól megfontolni ezek alkalmazását és alaposan utánajárni a tanácsoknak, főleg akkor, ha szokatlan hozzávalókat javasolnak bennük. Nem ritka ugyanis, hogy olyan kencéket ajánlanak szuper módszerként, melyek valójában károsak a bőrre. A következőket semmiképp se próbáld ki, mert kellemetlen, fájdalmas következményekkel járhatnak.

Wasabi mint pattanástalanító?

Aki evett már wasabit, az tudja, milyen méregerős a japán zöld tormából készült finomság. Azt éppen ezért elképzelni sem tudjuk, kinek jutott eszébe először pattanástalanítóként használni, de az biztos, hogy nem jó ötlet. Számos olyan videó kering a neten, amelyekben a vloggerek ezt ajánlják a legnagyobb puklikra is, azonban az az igazság, hogy semmiféle olyan anyagot nem tartalmaz, amitől segítene a pöttyön. Olyat viszont bőven, amivel még fájdalmasabbá teszi azt, felerősíti a gyulladást, szinte égető érzést és irritációt okoz. 

Körömlakk ajakherpeszre?

Az ajakherpesztől érthető, hogy mindenki a lehető leghamarabb meg akar szabadulni, ám nem szabad mindent bevetni a cél érdekében. Az interneten sok vlogger extra gyors megoldásként ajánlja az áttetsző körömlakkot. A bőrgyógyászok szerint viszont ezt egyenesen tilos a bőrre alkalmazni, hiszen számos termék nikkelt és allergén anyagokat tartalmaz. Ezek nemcsak hogy felszívódva károsak, de súlyos allergiás reakciókat, duzzanatot, pirosságot, viszketést vagy hámlást is okozhatnak.

Sose cseréld dezodorra a primert!

Néhány szépségvlogger videóiban erősen ajánlja, hogy ha tökéletes, matt arcot szeretnél, elkerülnéd az izzadást, a kipirosodást vagy a smink lefolyását, akkor primer helyett használj krémdezodort az arcodra. Ezt viszont jobb, ha eszedbe sem jut kipróbálni. Az alumíniumsókat és mesterséges, erős illatanyagokat tartalmazó termékek eltömítik a pórusokat, meggátolják az izzadságmirigyek megfelelő működését, így nemcsak egészségtelenek, de pattanásokat, mitesszereket, száraz, viszkető foltokat is eredményeznek.

Ne kenj vazelint a pilláidra!

A petróleumzselét nem csupán a bőrre, hanem a szempillára is rengetegen javasolják. Úgy vélik ugyanis, hogy hidratálja őket, és elősegíti a növekedésüket. Használata azonban egyáltalán nem biztonságos a szemkörnyéken: irritációt, gyulladást okozhat, sőt kisebb pattanások, miliumok vagy ciszták is kialakulhatnak miatta a szemhéjakon.

A hajlakk nem a legjobb sminkfixáló

hajlakk segít egyben tartani a frizurát, ez alapján pedig sokan azt gondolják, hogy a sminket is. Több sminkvideóban mutatják be ezért a használatát fixálóként: fogják a spary-t, becsukják a szemüket, és az arcukra fújják. A lakk azonban egy keményebb réteget képez a bőrön, így nem engedi eléggé levegőzni, ráadásul a benne található alkoholok igen károsak. Kiszárítják az arcot, és nagy, gyulladt pattanásokat okoznak.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign