Jump to content

A szortírozás titka

2020. 02. 04. 10:34

A szelektálás első lépése: legyél őszinte saját magaddal, aztán gyakorold az elengedést. A felesleges tárgyak megmérgezhetik a mindennapokat.

A rengeteg felesleges holmi elárasztja a lakást pillanatok alatt, ha hagyod. Főleg akkor igaz ez, ha nem vagy elég őszinte magaddal, és azzal kerülöd a szelektálást, hogy megmagyarázod, miért van szükséged arra a hatodik kis szobrocskára, amit még a kettővel ezelőtti exedtől kaptál. Az őszinteség a legjobb fegyver ez ellen, mert szembesít az elengedéssel, és azzal, hogy miért érzed olyan nehéznek, hogy szelektálj a felesleges cuccok között.

Soha nem fogod megszeretni azokat a holmikat, amiket eddig sem szerettél

Úgy érezheted, hogy pazarlás csak azért megválni egy tárgytól, mert nem igazán szereted a látványát, kisugárzását, auráját. Attól még, hogy valami tökéletesen működik, lehet használni, nem azt jelenti, hogy meg is kell tartani. Lehet, hogy a dédi hatalmas ruhásszekrénye például jól működik, hiszen el lehet bele tenni a ruhákat, de messze áll a te világodtól, és nem jó vele együtt élni. Ilyen esetben nem a tárgyak állapotát, hanem azt kell megvizsgálnod, örülsz-e, hogy veled vannak. Ha pedig nem a válasz, akkor le kell őket cserélni, nincs mese.

Az ajándékok már teljesítették a küldetésüket

Nem eretnekség megszabadulni egy régi ajándéktól, nem kell bűntudatot érezned miatta. Tíz évvel ezelőtt, amikor megkaptad azt a szív alakú vázát, örültél neki, de ma már nem veszed hasznát – ez azt jelenti, hogy az az ajándék beteljesítette a küldetését, kifejezte azt a szeretetet, amit az ajándékozó adni akart. Itt az ideje megszabadulni tőle.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign