Jump to content

Így legyen szuper teled

2020. 01. 30. 09:14

Télen sem csak a szobában kuksolás és a wellness között választhatunk. A hazai sípályák korántsem olyan menők, mint a híres külföldiek, de arra pont alkalmasak, hogy kint töltsünk a szabadban egy szuper napot, és mozogjunk végre egy nagyot.

Bár hideg van, és hamar sötétedik, ettől még a téli hétvégéket is ki lehet maxolni, és a szabadban, aktívan is el lehet tölteni őket. Persze egy wellnesshétvége is roppant kellemes, amikor a benti medencéből bámuljuk, hogy kint szállingózik a hó, de mi lenne, ha most inkább kimerészkednénk abba a hóba, felcsatolnánk a léceket és síelnénk egy hatalmasat, akár kettesben, akár az egész családdal?

Persze, ilyenkor az az első gondolatunk, hogy a síeléshez nem elég egy kétnapos hétvége, meg az egész olyan bonyolult. A sípályák messze vannak, felszerelés is kell, és a tetejébe még drága is. Na, pontosan ezekre tökéletes megoldás egy hazai csúszás, ugyanis – bár nem vagyunk sínagyhatalom, és a pályák helyenként igen rövidek – az itthoni síelésnek is sok előnye van, és igen élvezetes lehet. Éppen ezért összeállítottunk egy hazai sípálya-körképet, hogy megmutassuk, merre lehet síléccel elindulni a hétvégén, ha csak egyetlen napunk van rá. Még akkor is érdemes, ha kíváncsi kezdők vagyunk, akkor meg főleg, ha a gyerekeket szeretnénk megtanítani síelni vagy épp snowboardozni, anélkül, hogy anyagi csőd lenne a vége. Persze itthon nincsenek több ezer méter magas hegyek és több száz kilométer hosszú pályarendszerek, de ettől még egy hétvégi, rövid kiruccanáshoz remek kikapcsolódási és sportolási lehetőséget nyújtanak a Mátra, a Bakony és a Zemplén hófedte lejtői.

Vegyük célba a tizenkét hazai síterep egyikét, hiszen Sátoraljaújhelytől egészen Eplényig szinte az egész országot lefedik, így a legközelebbit biztosan elérjük egy-két óra alatt, és akad köztük olyan is, amelyik magas színvonalú, már-már nemzetközi élményt kínál, a hóágyúknak köszönhetően pedig nem kell a havazásra sem várnunk, hogy csúszhassunk végre egyet.

Eplényben csúszhatunk a leghosszabban

A Bakonyban található, igen jól felszerelt eplényi Intersport Síaréna 16 pályaszakasszal, 7,9 kilométernyi síelhető pályával várja a sportolni vágyókat. A pályákon a hóágyúknak köszönhetően egészen megbízható a hó mennyisége egész szezonban, és ez azon kevés helyszínek egyike, ahol kényelmes beülős, libegő felvonóval mehetünk fel a csúcsra.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign