Jump to content

Szedd ki az izzadtságfoltot

2020. 01. 23. 20:55

Minden nő egyik legnagyobb rémálma a pólón, blúzokon megjelenő izzadságfolt és a vele járó kellemetlen szag. Most megmutatjuk, hogy lehet házi praktikával végleg leszámolni a ruháinkat tönkretevő szagokkal.

Vannak, akik számára mindennapos probléma, másoknak csak bizonyos, stresszes helyzetekben felmerülő gond, a túlzott izzadás. A konditeremben vagy sportolás közben nem annyira kellemetlen, hiszen ott számítunk rá, de egy felfokozott érzelmi helyzetben kettesben szerelmeddel vagy a vizsgáztató tanár közelében már nagyon ciki tud lenni.
Ilyenkor már másra sem tudsz figyelni, csak hogy a busz másik végében ülő emberek is tuti érzik a belőled áradó kellemetlen szagokat. Ilyen „balesetek” akkor is előfordulnak ha előtte tisztálkodtál és használsz dezodort.

Így vedd ki a kabátodból a kellemetlen izzadságszagot

Hogy eltüntessük kabátunkból az izzadás okozta foltokat és szagokat, nincs is másra szükségünk csak egyszerű szódabikarbónára. Hazaérve tegyük ki szabad levegőre szellőzni kabátunkat és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon a kritikus részeken. Majd egy fehér és tiszta ruhát áztassunk vízzel feloldott szódabikarbónába és törölgessük át alaposan többször. Majd öblítsük ki tiszta vízzel.

Különféle textíliákból így vedd ki az izzadságot

Mosás előtt spricceljünk olyan zsíroldót az izzadságos részekre, amely nem veszi ki a színeket, és nem roncsolja az anyagot. Majd a szokásos módon mossuk ki a textíliát, de az öblítő helyett használjunk ecetet.
Gyakran a kellemetlen izzadságszag ellenáll a sima mosószeres mosásnak is, és amint újra felvesszük a ruhát előkerül a bűz. Ilyenkor áztassuk fehér színű alkoholba, vagy ecetbe a foltos részeket és csak utána álljunk neki a mosásnak.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign