Jump to content

Ezt tedd ha lapos hasat szeretnél

2020. 01. 23. 20:55

Lapos has nem terem varázsütésre, így a megoldást sem speciális fogyókúrás módszerekben kell keresni.

Sok helyen olvasni célzott diétákról, de sajnos ilyenek nem léteznek, nincs olyan étkezési módszer, ami adott területről tüntetné el a zsírt, ahogyan az edzés sem így működik.

A hasfal azonban megerősíthető, és, ha a felesleg eltűnik, akkor már igenis számít, hogy mely testrészeit dolgoztatja az ember. A has formálható, mert sokszor nem a felesleg miatt nem lapos, hanem a puffadás miatt, ennek hátterében pedig nem csak a karfiol állhat.
 
A fáradtság és a kimerültség megemeli a szervezet stresszhormonszintjét, ami természetesen az emésztőrendszerre is kihat: a fokozott kortizoltermelés tartós puffadással jár, szépen lassan pedig a hasi zsírpárnák is gyarapodásnak indulnak. A legtöbb, amit tehetsz, hogy keresel egy tevékenységet, ami valóban feltölt, és mindennap szánsz rá legalább 20 percet.

Hormonális problémák szintén okozhatnak puffadást. Pajzsmirigy-alulműködésnél az anyagcsere lelassul, csökken a pulzus és a vérnyomás, ahogy a székrekedés sem kizárt. Utóbbinak pedig jellemző kísérőtünete a puffadás. Mivel a pajzsmirigy gyógyítása gyógyszerrel történik, indokolt laborvizsgálatot kérni, illetve endokrinológushoz fordulni.

C.W. Randolph From Belly Fat to Belly Flat című könyvében felhívja a figyelmet a táplálékkiegészítők, nevezetesen a kalcium-D-glükarát és a B-vitamin fontosságára: Randolph szerint mindkettőből naponta legalább 1000 milligrammot kell fogyasztani, a két vitamin együttesen ugyanis megakadályozza a túl sok ösztrogén termelését, ezáltal a hasi zsírlerakódást.
A rágózás sokaknál beletartozik a napi rutinba, a túlzásba vitt - napi fél csomag - rágógumizás azonban alaposan felfújhat. Mivel a rágógumik többnyire cukormentesek, mesterséges édesítőszerek és különféle aromák hozzáadásával nyerik el kellemes, mentolos vagy gyümölcsös ízüket. Ezekre pedig az emésztőrendszer érzékenyen reagál.
 

 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign