Jump to content

Tornázz gumiszalaggal

2020. 01. 18. 17:42

A gumiszalagos rezisztenciaedzéshez csak egy eszköz kell, és a gyakorlatok elsajátítása után akár otthon is végezhető.

A gumiszalag- vagy crossband - az egyik legnépszerűbb edzőeszköz, amelyet az ember akár otthon is kipróbálhat. Legalább olyan hatékony, mint a súlyzók, és sokkal változatosabban használható fel rezisztenciaedzéshez. A rezisztenciaedzés lényege, hogy az izmok valamilyen ellenállás ellenében dolgoznak. Ezt a rezisztenciát a gumiszalag adja, melynek kifeszítéséhez erőre van szükség.

A gumiszalagos gyakorlatok hasonló mozdulatokból állnak, mint a saját testsúlyos edzések, így elsajátításuk nem nehéz, de a szalag ellenállása jobban dolgoztatja az izmokat, mint az egyszerű gravitációs ellenállás, ráadásul a felhasználásával sokkal több izomcsoport is munkára fogható. Próbáld ki az alábbi egyszerű, ugyanakkor hatékony gyakorlatokat, ha szeretnél belevágni a gumiszalagos rezisztenciaedzésbe.

Vállszélességben tartsd a fejed felett a szalagot, majd távolítsd el a két karodat egymástól. Ez a gyakorlat szépen formálja a vállat és a hátat. Lépj a szalag közepére az egyik lábaddal, majd végezz alkarhajlítást úgy, mintha súlyzóval tennéd. A gumi biztosítja az ellenállást ehhez a bicepszgyakorlathoz. Kösd össze a szalagot - vagy szerezz be olyat, amelynek a végei össze vannak illesztve -, csúsztasd a combodra, a térded fölé, és végezz lábemelést hátra. Ez a gyakorlat jól edzi a hátsó combizmokat és a feneket.

A szalag maradhat ugyanott, állj vállszéles terpeszbe, és végezz szabályos guggolást. A guminak köszönhetően több izmodat is megdolgoztathatod.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign