Jump to content

Mikor kezdődik a szerelem?

2019. 11. 30. 14:14

Párban szép az élet, ez vitathatatlan, de mikor érkezik el a pillanat kimondani, szeretlek? Gyakran elhamarkodottan teszünk vallomást, ami a kezdeti rózsaszín köd felszállta után már nem is tűnik olyan jó ötletnek.

Épphogy találkoztatok, s elkezdtetek közös programokat csinálni, és te máris úgy érzed, menthetetlenül szerelmes vagy? Az, hogy az ágyban minden szuperül működik, és elgyengülsz, ha a közeledbe ér, még nem azonos a szerelemmel. A vágy, hogy vele legyél, lehet kínzóan erős, de pár hét alatt még képtelenség megismerni annyira a másikat, hogy kijelenthesd: szereted, bármi is jöjjön ezután. Akkor hát hol a határ?

A rózsaszín köd

Egy párkapcsolat első hónapjai a legszebbek: pillangók a gyomrodban, mikor meghallod a hangját, amikor úgy tűnik, a másik egyszerűen tökéletes, nincsenek viták, csak boldog egyetértések. Ebben az euforikus állapotban könnyűnek tűnhet szerelembe esni pillanatok alatt. Mielőtt azonban nagyon belebonyolódnánk, egy pillanatra álljunk meg, és hallgassunk a megérzéseinkre, ne söpörjünk félre mindent.

A vágy tünetei

Ha a testi vágy ural mindent, akkor a jelenben történik minden: a vággyal teli ember alig várja, hogy a másik hangját hallhassa, és hogy minél előbb találkozzanak, hogy küldjön egy üzenetet, vagy hogy felhívja, miután felébredt és mielőtt elalszik. A nagyon közeli jövőt tervezzük vele, hogy mit csinálunk a hétvégén együtt, vagy hol ebédelünk szerdán. Öröm vele együtt lenni, de nem szövögetünk közös jövőt. A kapcsolatban nagy hangsúlyt kap a testiség, a szexualitás, és nem igazán lényeges, hogy mit szeret csinálni a másik a szabadidejében, vagy hogy mit is gondol az élet nagy dolgairól. Inkább a bőrünkkel érezzük, hogy kell nekünk, mint az agyunkkal.

A szerelem ismérvei

A szerelmes ember már a távoli jövőt tervezi kedvesével, nem érdekli más, csak hogy szíve választottja boldog legyen. Sőt a szerelmesek egyik legfőbb jellemzője a közös tervezgetés, és hogy a másik iránt érzett vonzalom akkor sem változik, ha esetleg szerelmünk felszed pár kilót. A szex már nem az egyetlen kapcsolódási pont, a szerelmesek értékelik a kanapén összebújós estéket is, a barátokkal együtt töltött nyaralást.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign