Jump to content

Tovább tart a jóidő

2019. 10. 14. 22:34

Bár csapadék előfordulhat, túlnyomórészt a héten is jó idő lesz.

Hétfőn a délelőtt folyamán jobbára mindenütt feloszlanak a ködfoltok, ezt követően pedig az ország nagy részén fátyolfelhős, napos időre van kilátás. Az Alpokalja tágabb környezetében azonban a köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet tartósabban megmaradhat. Csapadék nem várható. A délies szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 18 és 26 fok között várható, de a tartósan ködös tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 8 és 15 fok közé hűl le a levegő.

 Kedden az éjszaka képződő ködfoltok reggeli, délelőtti feloszlását többnyire napos idő követi. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Dunántúlon többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Szerdán az éjszaka képződő ködfoltok feloszlása után eleinte döntően napos időre számíthatunk, majd délután, este nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, néhol meg is erősödik, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű.

Csütörtökön éjszaka foltokban köd képződik, emellett a nyugati és a középső megyékben több lesz a felhő, és ezeken a tájakon többfelé várható eső, záporeső. Napközben csökken a felhőzet, megszűnnek a ködfoltok, és többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, számottevő csapadék ekkor már nem valószínű. Az északnyugati szél kezdetben többfelé megélénkül, később fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Péntek éjjel több helyen képződhet köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, amely a legtöbb helyen a délelőtt folyamán feloszlik, és ezt követően többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign