Jump to content

A gránátalma előnyei

2019. 10. 01. 18:51

A gránátalma szerencsére mostanra nálunk is bekerül a gasztronómiába. Azaz egyre többen használják nemcsak önmagában, vagy sütemények, joghurtok ízesítésére, hanem salátába, köretekhez és húsok mellé is. Azt tehát, hogy finom, már egyre többen tudjuk. De milyen előnyei vannak még a gránátalma fogyasztásának?

A gránátalma egészséges. Sikeresen veszi fel a harcot a rák kialakulásával, a szív- és érrendszeri panaszokkal és a különféle eredetű agykárosodásokkal szemben is. De táplálja a bőrünket, a sejtek regenerálódását segítve szinte megfiatalítja rendszeres fogyasztóját. Túl szép, hogy igaz legyen?

A gránátalma csodája

Magas antioxidánstartalmának köszönhetően hatékony a szabad gyökök ellen, és lassítja az öregedés folyamatát. Már az ókorban is ismerték és nem véletlenül tartották az isteni hatalom földi jelképének. Az ókoriak után fedezzük fel mi is a gránátalma 10 jótékony hatását!

  1. Antioxidánsokban gazdag. Fogyasszunk gránátalmalevet! Magas antocianin-tartalma miatt védelmet nyújt a szabad gyökök káros hatása ellen. Csökkenti a rák, az érelmeszesedés kialakulásának esélyét.
  2. Sejtmegújító hatású. Amellett, hogy természetes gyulladáscsökkentő, a gránátalma magas esszenciális zsírsav tartalmának hála, elősegíti a sejtek regenerálódását. Bőrünket széppé varázsolja.
  3. Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is jó. A gránátalma rendszeres fogyasztása csökkenti a szívroham és a stroke esélyét, és tökéletes állapotban tartja az ereket. Kordában tartja a szervezet koleszterinszintjét.
  4. Csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét. Bioaktív polifenoljaival gátolja a rákos sejtek kialakulását az emlőkben.
  5. Kiegyensúlyozottá tesz. Ha gyakran vannak hangulatingadozásaid, ideges vagy, esetleg dühös, a gránátalma ebben is segíthet.Magas E-, C-vitamin-, szelén- és béta-karotin-tartalmával még a menstruáció környéki hangulatváltozásokat is kisimítja.
  6. Erősíti csontjaidat. A rendszeres gránátalma-fogyasztás segít megőrizni csontjaink kalciumtartalmát, így erősebbé téve őket.
  7. Fiatalon tart. 1 gránátalma lefedi a napi C-vitamin-szükségletünk 48%-át. A C-vitamin pedig elengedhetetlen a kollagén lebontásához, ami fiatalon és rugalmasan tartja bőrünket.
  8. Tökéletes bőrradír. Az összezúzott gránátalmamagokat keverd az arckrémedbe, és máris kész a tökéletesen természetes bőrradír.
  9. Véd az UV sugárzás káros hatásaitól. Ezt szintén antioxidánstartalmának köszönhetjük.
  10. Védi az agyat. A gránátalma a szépségápolás mellett az olyan komoly betegségekkel is felveszi a harcot, mint az Alzheimer-kór.
(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign