Jump to content

Őszi bakancslista

2019. 09. 03. 20:52

Titkon ők is szeretnének közös programot a családdal, csak jól álcázzák

1. Fejlámpás éjszakai vagy késő esti túra egy erdőben

Lehet hívni barátokat is, nem muszáj szűk családdal menni. Az Erzsébet-kilátóhoz gyalogolni egy csípős novemberi tiszta estén, este kilenc körül nagy élmény mindenkinek. Extra tipp: ha van nordic walking bot, akkor érdemes elvinni, a sötétben könnyebb vele a haladás.

2. Eger és Miskolc között lassan átautózni kanyargós úton a Bükkön

Vagy Egerben, vagy Miskolcon lehet aztán ebédelni vagy vacsorázni, de a lényeg a lassú, kanyargós úton van. Érdemes letekerni az ablakokat és kikapcsolni a rádiót, esetleg félúton megállni, és sétálni egyet az őszi erdőben.

3. Hajnali fürdőzés a Széchenyi fürdőben

A fürdő reggel hatkor nyit, úgyhogy ahhoz, hogy nyitásra odaérjünk, meglehetősen korán kel felébredni, de évente egyszer megéri. Ilyenkor még kevesen vannak, álmos a város és a fürdő is, van hely a medencékben. Felnőttes program, de könnyen meghitt apa-fia, anya-lánya programmá változtatható. Novemberre már a gyerekeknek is szükségük van egy kis lazításra, akárhogy is pörögnek napközben.

4. Séta a Balaton-parton

Érdemes pár pokrócot is magunkkal vinni, és leülni a parton, bámulni a vizet vagy a túlsó partot, ha látszik. Ha sikerül egy nem túl szeles, esős napot kifogni, akkor órákon át lehet relaxálni a tinikkel. Egyszerűen beszippantja őket a végtelen víz látványa és a meglepetés, hogy mennyire más, mint nyáron.

5. Almáspite-sütés vasárnap

Közösen ki lehet választani a receptet előre, a legjobb fotó alapján dönteni az internetről, és nem a bevált süteményt sütni. Lehet, hogy nem fog tökéletesen sikerülni, de az is lehet, hogy jobb lesz, mint a régi, és akkor lett egy új családi recept, amire biztosan emlékszik majd felnőttkorában.

6. Ócskapiacozás lángossal

Mindegy, melyik ócskapiacra, de valahova érdemes megpróbálni kivinni a kamaszunkat. Ez elég komoly feladat, általában a hátukon is feláll a szőr a piac, tömeg, régi dolgok gondolatától. De ha egyszer sikerült őket rávenni, hogy betegyék a lábukat, akkor húsz hosszú perc után garantáltan eltűnik a világutáló kifejezés az arcukról, és egyszer csak érdekes dolgokat találnak a portékák között.

Régi fényképezőgép vagy csak egy fekete-fehér fénykép, esetleg egy kordbársony zakó. Ki tudja, mi jön be nekik. Ha megtehetjük, vegyünk is valami apróságot a nagy ijedségre. Lángosozni muszáj a végén!

7. Közös főzőtanfolyam

Szigorúan nem csak lányoknak! Imádja minden tini, és annyira kedvesek, jó fejek, jól neveltek egy ilyen idegen környezetben, hogy a mi keblünk is dagadni fog a büszkeségtől végre! Pluszhozadék, hogy mindnyájan megtanulunk valami újat sütni-főzni. Igazi családi csapatépítő tréning, még ha nem is ennek hirdetik a szervezők. Nagymamával, nagypapával is működik.

8. Városismereti séta

Nincs is már olyan téma, amiben ne indítanának sétát Budapesten, valamelyik egészen biztosan érdekli a kamaszunkat. Építészet, történelem, bűnözés, nők jogai, gasztronómia, vallás, piac, egy érdekes negyed, egy építész, temető, halál, vallás, iskola, zenész, költő, hogy csak párat említsek. Érdemes turistának lennünk a saját városunkban!

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign