Jump to content

Így száríts hajat

2019. 09. 02. 12:45

A hajszárítás rengeteg kárt okozhat a tincsekben, főleg akkor, ha nem figyelsz néhány fontos dologra.

Hajmosás után az ideális a szálak számára az lenne, ha mindenki hagyná magától, a levegőn megszáradni a tincseit. Ez viszont általában az időhiány - vagy télen a hideg - miatt nem megvalósítható, nem beszélve arról, hogy így a többségnek kuszára, kissé kócosra áll be a frizurája.

A hajszárító használata így tehát a legtöbbször elkerülhetetlen. Néhány fontos dologra figyelve azonban nagymértékben csökkentheted a forró levegő roncsoló hatását. Ha ezeket beveted, rövid időn belül látványosabb szebb, fényesebb és egészségesebb lesz a hajkoronád.

A hajszárító még károsabb is lehet

Egy rossz hajszárító rengeteg kárt okozhat, ezért érdemes beruházni egy minőségi darabra, ami ionizáló hatással is rendelkezik. Ez segít megőrizni a szálak nedvességtartalmát, megelőzi a kiszáradásukat, javítja az állapotukat, és könnyebb kifésülhetőséget, selymesebb, fényesebb hajat eredményez. Ráadásul gyorsabban szárazra fújja a frizurát, így kevesebb ideig kell kitenni azt a forró levegőnek. De nemcsak a hajszárító típusa, hanem a karbantartása is fontos. Rendszeresen - legalább kéthetente - ajánlott alaposan kitisztítani.

Törölközőbe csavarva

A legtöbb nő a zuhanyból kiugorva megtörli, majd törölközőbe csavarja a haját, és sokan 20-30 percig is úgy hagyják szárítás előtt. Nem csoda, hogy senki nem gondolná azt, hogy ez is káros lehet, pedig sajnos így van. Az anyag és a súrlódás miatt a szálak sérülhetnek, és le is törhetnek, főleg azért, mert vizesen még az átlagosnál is jóval sérülékenyebbek. Jobb megoldás csak óvatosan felitatni a nedvességet a hajról, aztán nyúlni is rögtön a hajszárítóért.

Fésülés - túl korán

Nemcsak a törölköző tehet rosszat, hanem a túl korai fésülés is. Nem szabad rögtön a mosás után, teljesen vizesen fésülni a hajat, mert így a tincsek erősebben roncsolódnak, és töredezetté válnak. Először szárítani kell picit rajtuk, majd akkor kibogozni a szálakat, amikor már csak kicsit nedvesek. Így az elektromosságtól szálló hajkorona egyaránt elkerülhető.

A szárítás iránya sem mindegy

Logikusnak és magától értetődőnek tűnhet, hogy a fejedet előrehajtva szárítsd a hajadat, és a tarkódnál kezdd az egész folyamatot. Ez viszont valójában szintén nem jó ötlet - legalábbis a frizurára nézve. Ha ugyanis valaki hátulról kezdi, akkor, mire a fejtetőhöz és a homlokvonalhoz ér, a szálak megkeményednek, nehezen formázhatóvá válnak. Így a beszárítás több időt és fésülést vesz majd igénybe, ami roncsolhatja a tincseket.

Frizurák rövid hajból

A rövidebb hajat sem csak beszárítani lehet! Mutatunk néhány csinos és nőies frizurát, melyet pár perc alatt elkészíthetsz csupán hajgumi vagy hullámcsat segítségével.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign