Jump to content

Tanulj meg kilépni a rossz kapcsolatból

2019. 06. 30. 23:59

Egy kapcsolat sok örömet szerezhet: ha társra lelünk egy másik emberben, akkor van kire számítani, támaszkodni, van kivel megosztani az örömteli pillanatokat, és van kivel együtt nevetni vagy sírni, esetleg vigaszra lelni. De sajnos ez nem mindig ennyire idilli, sokszor csalódás a másik minden reakciója, ilyenkor viszont jobb odébb állni, míg nem sérülünk.

Sokan keresik a társukat, a másik felüket, majd a hosszú, magányosan töltött éveket követően az első szembejövő karjaiba vetik magukat, és ragaszkodnak egy illúzióhoz, ami gyakran nagyon távol áll a valóságtól. Csak azért, hogy ne legyünk egyedül, ne kössünk vállalhatatlan kompromisszumokat.

Valóban mérgez?

Amikor egy kapcsolat már mérgez, álljunk meg, és vitassuk meg akár magunkkal a pró és kontra érveket. Ha az együttlét több problémát, bajt, stresszt és szomorúságot okoz, gondolkodjunk el rajta, hogy miért érdemes ezt még folytatni? Ha nem találunk benne semmit, ami a közös jövőt pozitív irányba vinné, itt az ideje továbblépni. Egyedül.

A váltás nem csak azért lényeges, hogy esélyt adjunk magunknak a megfelelő társ megtalálására, de azért is, hogy megőrizzük egészségünket. A hosszan tartó, folyamatosa negatív impulzusok ugyanis állandó szinten tartják bennünk a stresszt, ami kimutathatóan megbetegít, és olyan súlyos betegségekhez vezethet, mint a rák.

Lelki betegség

Az állandó kritika és ellenségeskedés párunk részéről nagyon súlyos lelki terhet róhat ránk, aminek következtében boldogtalanok és frusztráltak leszünk. Nagyon is gyakori, hogy az állandó rossz hangulat, szomorúság depresszióhoz, alkoholizmushoz, vagy egyéb betegségekhez vezet. Állandósul a harag, a csalódottság és pesszimizmus, akár mindkét félben.

Nehéz meghozni a döntés, ami teljesen más irányba viheti életünket, de ne feledjük az is döntés, ha benne maradunk egy mérgező kapcsolatban, ami semmi pozitív élményt nem hoz az életünkbe. Az egyedüllét lehet ijesztő és félelmetes, de reményekkel teli is, mint egy utazás, amikor bármilyen jó dolog megtörténhet velünk.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign