Jump to content

A jobb alvásért

2019. 06. 30. 23:59

Enyhe álmatlanság esetén megoldás lehet, ha a megfelelő akupresszúrás pontokat megmasszírozzuk, a tradicionális kínai orvoslás vagy a thai masszázs útmutatásai szerint.

A legutóbbi felmérések szerint az álmatlanság problémaköre nagyobb számban a nőket gyötri: átlagosan kevesebbet alszanak, mint amennyi időre szükségük lenne, illetve nehezebben megy az elalvás is. Mielőtt elrohannánk nyugtató vagy altató hatású tablettákat felíratni, érdemes kipróbálni pár természetes módszert, amivel könnyebben álomba szenderedhetünk. 

Tetőtől talpig

Álmatlanság ellen olyan pontokat kell a testünkön stimulálni, nyomkodni, ahol ez stresszoldó nyugtató hatású. Ne csak lefekvés előtt alkalmazzuk, a lényeg a rendszeresség.

Fejtető – ujjbegyeinkkel kezdjünk el dobolni a fejtetőn,  amíg kellemes bizsergést nem érzünk, így tudjuk elménket teljesen ellazítani.

Csukló – a kisujj meghosszabbításának vonalában, a csukló belső oldalán, a kéztőcsont mellett található pontot nyomkodjuk körkörösen 30 másodpercig, majd engedjük el. Ezt ismételjük meg 5x.

Talp – ha lábujjainkat ökölbe szorítjuk, akkor a talpunkon keletkezik egy mély pont. Ezt a pontot masszírozzuk erőteljesen 30 mp-ig, majd engedjük el, és ismételjük meg összesen 5x.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign