Jump to content

Így takarítanak a magyarok

2019. 06. 20. 18:24

Ha takarításra kerül sor, a legtöbben az ablakpucolástól szenvedünk, de előkelő helyen végzett a megvetett munkák körében a polcok, dísztárgyak portalanítása és a gardróbrendezés is, mint az a Dyson magyar lakosság körében végzett online reprezentatív kutatásából kiderült.

A dobogó harmadik fokán 21 százalékkal a gardróbrendezés, ruhatár-szelektálás végzett. A lomtalanítás 20 százalékkal ugyancsak a népszerűtlenebb munkák közé tartozik.

Egyedül vagy párban, nem mindig mindegy

A Dyson abból az aspektusból is megvizsgálta a kutatási eredményeket, hogy mennyiben változik a hozzáállásunk, ha segítséget is kapunk a takarításhoz. A garázstakarítással szemben például keveseknek van ellenérzése, a válaszadók mindössze 8 százalékban jelölték meg mint olyan munkát, amit nem szeretnek végezni. Ez a szám azonban közel megduplázódik azok körében, akik ezt párjukkal, házastársasukkal együtt végzik. Az ablakpucoláson ugyanakkor „a segítség sem segít”, százalékpontra pontosan ugyanúgy ki nem állhatják azok, akik párjukkal együtt tisztítják az ablakokat, mint azok, akik egyedül gyürkőznek neki.

Mindennapos munkák

A legsemlegesebben a magyarok talán a porszívózáshoz viszonyulnak. 14 százalékkal az abszolút középmezőnyben helyezkedik el, nem szeretjük, nem is utáljuk, nemtől, kortól függetlenül. Ennek bizonyára az is az oka, hogy ez az egyik leggyakoribb háztartási munka, így egyszerűen hozzászoktunk a végzéséhez, nem úgy, mint az éves lomtalanításhoz vagy ablakmosáshoz.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign