Jump to content

A kapcsolat végét ezek is jelzik

2019. 05. 23. 10:19

A másik mozdulatai könnyen elárulják, ha meggyengültek vagy elmúltak az érzései: a testbeszédszakértők szerint ezek utalnak a közelgő szakításra.

Sok apróság mutathatja azt, ha a párkapcsolatban megváltoztak az egyik fél érzései. Nemcsak a szavaiból és a viselkedéséből, hanem a mozdulataiból is leolvasható, ha már nem szereti igazán a másikat.

A szerelem elmúlása miatt tudattalanul is átalakulnak az emberek gesztusai, teljesen máshogy bánnak a párjukkal, mint azelőtt. Ezeknek a figyelmeztető jeleknek azonban kevesen tulajdonítanak jelentőséget, pedig igen hamar képesek felfedni a problémákat.

Így változik a testbeszéd, ha elmúlt a szerelem

A testbeszédszakértők szerint érdemes odafigyelni arra, ha a partner gesztusai, mozdulatai mások, mint korábban. Nem mindegy, hogyan beszél a párjához, hogyan ér hozzá, vagy éppen milyen testtartást vesz fel a közelében. Ezek ugyanis mind megmutathatják azt, ha már nem szereti a másikat. A következők általában az érzelmek gyengülésére, a szerelem elmúlására és a közelgő szakításra figyelmeztetnek - ám, ha időben észreveszi őket az ember, lehet, hogy visszafordítható lesz a folyamat.

Patti Wood testbeszédszakértő szerint, ha a férfi gyakran keresztbe tett lábakkal beszélget a párjával, az elutasítást, távolságtartást és az érdeklődés hiányát jelzi a részéről. Ez pedig az érzelmei változását mutatja. Susan Constantine szakértő szerint, ha a másik elhúzódik, ha hozzáér a partnere, és sokkal ritkábban fogja meg a kezét, az egyértelműen az intimitás meggyengülésére és a szerelem elmúlására utal. Ha a férfi sokszor a felsőtestével és a fejével is elfordul a nőtől, és tartja a távolságot, az a kettejük közötti kapcsolat elgyengüléséről, az érzelmek elmúlásáról mesél. 

Ha az egyik fél gyakran csípőre tett kézzel áll, miközben párjával beszél, az azt jelzi, hogy meg akarja mutatni, ki a főnök, valamint azt is, hogy nem érdekli a téma, eltávolítja magát tőle. Egy jó kapcsolatban ez nincs így.

Az is intő jel, ha a férfi ignorálja a másikat: elfordul tőle, távolabb helyezkedik, nem néz a szemébe, vagy éppen a telefonjához nyúl, miközben beszél hozzá. 

A pupillák érdeklődés, szexuális izgalom hatására kitágulnak, ám, ha ez már nincs, akkor beszélgetés közben vagy egy csók után is picik maradnak.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign