Jump to content

A biciklizés előnyei

2019. 05. 05. 15:44

Egyre többen vannak, akik a kerékpárt nem csak a szabadnapokon veszik elő, de azzal közlekednek munkába, iskolába vagy csak úgy a boltba menet. De miért is választják ezt a közlekedési eszközt? Fedezzük fel együtt a biciklizés előnyeit!

Gyerekkorában a legtöbbünk imádott biciklire pattanni és száguldani egyet a többiekkel csak úgy a végtelenbe és tovább. Felnőttként is sokféle motivációt találhatunk, hogy a kényelmes autóból átváltsunk a kerékpár nyeregre, hiszen nagyon sok előnnyel járhat.

5+1 ok, amiért érdemes bicajon tekerni

Akár napi közlekedésről van szó, akár a szabadidő sportos eltöltéséről, a kerékpár mindkét esetben szuper választás. Persze ha hosszabb távon gondolkodunk ebben az eszközben, akkor mindenképpen válasszunk megfelelő, kényelmes és biztonságosan felszerelt bicajt, és ne feledkezzünk meg a biciklis ruházatról sem.

  1. Javítja testünk általános kondícióját, erősödik az állóképesség. Tüdőkapacitás javul, szívműködés erősödik, természetesen fogyni és izmosodni is fogunk egy idő után.
  2. Mint minden sport a biciklizés is kiváló stresszoldó.
  3. Kötöttségektől mentesen és sokkal gyorsabban tudunk közlekedni, mint ha „tömegközlekednénk”, vagy gyalogolnánk.
  4. Nem szennyezzük környezetünket, az autós közlekedéssel ellentétben.
  5. Elsősorban a lábunk és a hát alsó része izmosodik majd, ha sokat tekerünk. A gerinc menti izmok fejlődnek, ez jobb tartást ad egész testünknek.
  6. Jogosítvány nélkül is száguldozhatunk.
(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign