Jump to content

Érvek az úszás mellett

2019. 04. 22. 15:14

Az úszás az egyik legjobb mozgásforma, ha tehát szeretnénk elkezdeni mozogni, ez egy nagyon jó választás. Erre pedig van 5 jó érvünk is.

A mozgást soha nem késő elkezdeni, és miért is ne kezdenénk a hozzánk legközelebb eső uszodában? Az úszás ugyanis fogyaszt, tehát segít rendbe tenni súlyproblémáinkat, növeli önbizalmunkat, hatékonyan küzdhetünk segítségével az asztma ellen, és hatásos az álmatlanságban szenvedők esetében is.

Miért éppen az úszás?

Persze ötnél sokkal több indokot is fel lehet sorolni, hogy miért éppen az úszást válassza valaki. Erről pedig a medencék szerelmesei tudnának regélni. Mi most az 5 legütősebb indokot próbáltuk meg felsorakoztatni.

  1. A legjobban átmozgató sport
    Úszás közben a testünk szinte minden izomzata mozgásban, munkában van, hiszen a karokon a lábakon kívül az egész törzsünk részt vesz az erőfeszítésekben. Fejleszti az állóképességet, és megdolgoztatja tüdőnket, szívünket is.
  2. Felpörgeti az anyagcserét
    Azáltal, hogy megdolgoztatja szívünket, és az egész érrendszert, felgyorsítja az anyagcserét, megnöveli a sejtek oxigénellátottságát.
  3. Asztmás betegeknek kifejezetten ajánlott
    A jóga mellett a másik olyan mozgásforma, ahol koncentráltan figyelni kell a megfelelő légzésre. Így tudatosan fejleszthető a légzőszervünk is. Asztmás betegeknek ajánlott.
  4. Gerincproblémákra kiváló
    Gerincfájással, vagy egyéb a gerincet érintő problémákkal küzdő betegeknek kifejezetten ajánlott az úszás, hiszen a víz felhajtóereje miatt egyáltalán nem éri terhelés mozgás közben. A gerinctartó izmok pedig közben folyamatosan dolgoznak, fejlődnek.
  5. Stresszoldó
    Több más mozgástípushoz hasonlóan az úszás is segít levezetni a rohanó hétköznapokban felgyülemlett feszültséget. A kellemes közeg pedig lehetővé teszi a külvilág totális kizárását.
(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign