Jump to content

Így is tudsz fogyni

2019. 04. 14. 17:36

Most, hogy egyre inkább, sőt pánikszerűen próbálunk megszabadulni a ránk rakódott felesleges kilóktól, minden ajándékba kapott kalóriaégetés számít. Most olyan tevékenységeket gyűjtöttünk össze, amikről a legtöbben nem is gondolnák, hogy milyen szuperül égetik a kalóriát.

A kalóriaégetést úgy képzeljük el, hogy iszonyú mennyiségű sporttal és verítékkelküzdünk az edzőteremben vagy a sportpályán, sok-sok belefektetett energiával szép lassan ég el a felesleges kalóriamennyiség. Ez nagyjából igaz is. De azért van pár dolog, amivel akár a díványon ülve is tudunk kalóriát égetni.

1. Rágózz!

Senkit sem biztatunk arra, hogy egész álló nap csak rágózzon, és ezzel kiválthatja az ebédre elfogyasztott nagy tál spagettit vagy az uzsonnára bekapott csokis croissant. Az viszont tény, hogy étkezés után 20 perc rágózás beindítja az anyagcserét.

2. Szex

Ez nem is kérdés, egy kiadós szexszel nagyjából annyi kalóriát égetünk el, mintha futópadon dinamikusan gyalogolnánk ez idő alatt, hiszen ugyanúgy testmozgást végzünk.  Ráadásul még élvezzük is, nem úgy, mint a taposógépezést.

3. Nézz horrorfilmet!

Horrorfilmet nézve egyre növekszik bennünk az izgalom, a szorongás, a félelemérzet, amitől aztán mocorgunk összevissza az addig kényelmesnek tűnő fotelünkben. De nem ez a mozgás égeti a kalóriát, hanem a félelem okozta adrenalintermelés, ami egyre komolyabb munkára készteti testünk motorját, a szívünket. Csökken az étvágyunk, az anyagcsere felpörög, ami több kalóriát éget el. Végre egy értelmes indok a horrorfilmek megnézésére.

4. Nevess!

De nevess úgy igazából! A nevetéstől nemcsak neked, de a körülötted lévőknek is jobb kedvük lesz. Ráadásul a nevetés egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai jól ismertek. Akár társaságban, akár egyedül egy vicces filmet nézve nevetünk egy jó, az 10-20%-kal megmozgatja az anyagcserénket, ami, ugye,  kalóriát éget.

5. Húzd fel magad, és csapkodj idegesen!

Ha jól felidegesítjük magunkat, szintén adrenalin termelődik a szervezetünkben, folyamatosan kalóriát égetünk. Csak úgy, ha jól az asztalra csapunk, vagy stresszhelyzetben idegesen rángatjuk a lábunkat az asztal alatt.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign