Jump to content

Egyre többen hagyják el a borotvát

2019. 04. 05. 20:06

„Belefáradtam, hogy azért borotváljam magam, mert ez a társadalmi elvárás” – jelentette ki a 24 éves Ana Calatayud Perez-Manglano.

Helyretette az őt zaklató trollokat egy valenciai diáklány, akit azért támadtak az interneten, mert úgy döntött, többé nem borotválja a lábát – írja a Yahoo Lifestyle.

„Belefáradtam, hogy azért borotváljam magam, mert ez a társadalmi elvárás” – jelentette ki interneten megosztott videójában a 24 éves Ana Calatayud Perez-Manglano.

Ana tavaly novemberben hagyta abba a borotválkozást. A borotválatlan lábáról készült fotókat több mint kilencezren osztották meg a közösségi médiában. Mint kiderült, néhány felhasználó személyes sértésnek vette, hogy nem szőrteleníti magát– olyannyira, hogy tucatszám kapta a sértő és szexista megjegyzéseket.

„Szakítanék a barátnőmmel, ha így nézne ki” – írta egy férfi. Mások a szexuális életére tettek megjegyzéseket, és „borzasztónak, visszataszítónak” nevezték, amiért abbahagyta a borotválkozást.

Anát mindez nem hatotta meg. „Nem szégyellem a szőrös lábaimat – a nők lába ilyen, szabadon eldönthetjük, hogy borotváljuk-e vagy sem” – jelentette ki.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)