Jump to content

Így éld túl a negatív embereket

2019. 04. 03. 00:15

Nehéznek tűnhet, de nem lehetetlen jól lenni akkor is, ha negatív emberek közt él az ember.

Ízetlen tréfa az élettől, hogy mindenki más természetű, és mindenki számára más jelenti a jót. Így emberek és emberek nap nap után feszülnek egymásnak, olykor csak eltérő gondolkodásmódjuk miatt, akaratlanul is kellemetlenséget, szenvedést okozva egymásnak.

Két nagyobb egymásnak feszülő csoport a pozitív és a negatív embereké. Aki pozitív, rendszerint szenved a negatív emberek jelenlététől, személyiségétől, megjegyzéseitől, borús világlátásától. Aki negatív, azt a pozitívak derűlátó hozzáállása idegesítheti.

A pozitív személyiséggel megáldott emberek olyan kincset tudhatnak magukénak, mely ritkaság a mai, terhekkel és feszültséggel teli világban. Meg kell védeniük mosolyukat a negatív emberek jelenléte vetette árnyéktól.

Pozitívnak maradni negatív emberek közt

Mi segíthet ebben? Öt dolog mindenképp hasznos lehet, amit minden, negatív emberektől szenvedő pozitív ember észben tarthat, kipróbálhat.

1. Ne vegyük személyes sértésnek!

A negatív emberek viselkedése a legtöbb esetben nem célzottan más emberek felé irányul, hanem félelmeikből, feszültségükből, frusztrációjukból adódik. Így, amiket mondanak, azokat, bár nem könnyű nem meghallani, nem érdemes személyes sértésnek venni.

2. A jó felé fordulni

Minél inkább a jóra koncentrálunk, annál kevesebb kapacitás és idő marad a rosszra. A negatív emberek elviselésében segít, ha az ember törekszik helyettük a jóra figyelni. Pozitív emberekként alapvetően könnyebb lehet a mindennapokból kiszűrni ezeket a jó energiát adó tényezőket. Bármi is az, fontos arra fókuszálni, minél több ilyet egy csokorba gyűjteni, mintegy ellensúlyozva a negatív hatást.

3. Mindenkinek megvan a maga útja

Észben kell tartani, hogy talán a negatív ember sem volt mindig negatív. Ha pozitív emberként kicsit megpróbálunk a viselkedésük, személyiségük mögé látni, könnyebb lehet mellettük élni. A negatív ember is elindult valahonnan, keresztülment dolgokon, melyek miatt olyanná válhatott, amilyen. Keserűségét a vele történtek válthatták ki, így érdemes úgy is védekezni, hogy empátiával vagyunk feléjük.

4. A lelki fejlődés lehetősége

A negatív emberek jelenlétét, a velük való együttélést az ember a lelki fejlődés lehetőségeként is értelmezheti. Az empátia gyakorlása, a felülemelkedés a rosszmájú, problémaközpontú, negatív megjegyzéseken, az erő és kitartás mind nemesíthetik a lelket. Kitartóbbá tehet, elnézőbbé, empatikusabbá, még inkább képessé a jót meglátni, akár más emberekben is.

5. Énidő

A divatos fogalom, az énidő ismét előjön. Aki negatív emberek viselkedésétől szenved, fontos, hogy mindenképp fordítson mindennap, de legalábbis heti több alkalommal időt magára, kedvenc, örömet okozó tevékenységekre. Ezzel némileg kompenzálható a sok rossz, amit ezektől az emberektől tapasztal, és saját lelkét is pihenteti a megpróbáltatások közepette.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign