Jump to content

Ezt várják a magyar munkavállalók

2019. 03. 05. 14:37

Egy friss kutatás szerint így gondolkodnak az álláskeresésről és az elhelyezkedésről a magyar munkavállalók 2019-ben.

Stabil, megbízható munkáltató, biztos állás. Kellemes légkör, jó csapat. Versenyképes fizetés, béren felüli juttatások. Ez a három legfontosabb szempont, amit a hazai munkakeresők szem előtt tartanak, mielőtt jelentkeznének egy állásajánlatra, derült ki az ELMŰ-ÉMÁSZ friss kutatásából. Annak ellenére, hogy a motivációs levelet a pályázók 30%-a nem szokta átírni, az önéletrajzban valótlant állítani csak alig 4% szokott.

Jó hír a munkáltatók számára, hogy megéri a munkáltatói márkaépítésre energiát fordítani, ugyanis a jelenleg aktívan állást keresők 45%-a akár kevesebb fizetésért is elvállalná az állást, ha szimpatikus számára az adott cég.

Ma már nem elég üres hívószavakkal bevonzani a tehetséges munkatársakat, és egy-egy jól kozmetikázott önéletrajzzal sem lehet messzire jutni. Ám, ha a két fél kölcsönösen elégedett, akár a harminc-negyven éves jubileum sem kizárt, a kutatás szerint ugyanis nemtől, kortól és végzettségtől függetlenül a munkavállalók több mint 70%-a el tudja képzelni, hogy ugyanannál a cégnél dolgozzon egészen a nyugdíjba vonulásig.

Az online kutatás arra a kérdésre is kereste a választ, hogy a magyarok számára mik a legfontosabb szempontok munkakereséskor. A stabil állás, a jó csapat és a versenyképes fizetés egyértelmű helyet foglalnak el a toplistán, ezeket követi a munka és a magánélet egyensúlya, a munkahely megközelíthetősége, a rugalmas időbeosztás és a távmunka lehetősége, illetve az emberközeli, családbarát vezetőség.

Szintén a szempontok közt szerepel, hogy a munkavállalónak legyen lehetősége fejlődni és továbbképzéseken részt venni, illetve egyre kiemelkedőbb szerepet tölt be a cég jó híre és társadalmi felelősségvállalása is. Az eredmények alapján a harminc év alatt munkavállalók még nem fordítanak kiemelt figyelmet a munka és a magánélet egyensúlyára, a továbbképzési és előrelépési lehetőségek pedig elsősorban a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében népszerű hívószavak.

 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign