Jump to content

Így ehetsz kevesebbet

2019. 02. 23. 17:13

Már jó ideje csinálod, mégsem hatásos a fogyókúra? Sokszor a diéta önmagában nem elegendő, és nem találjuk a okokat, miért nem tudunk megszabadulni a felesleges kilóktól. Pedig az ördög az apró részletekben rejlik.

Ahhoz, hogy sikeres legyen a fogyókúra, nem elég elkerülni a „veszélyes” élelmiszereket, egy kicsit fifikásnak is kell lennünk, hogy kicselezzük saját magunkat. Pontosabban az agyunkat – az éhségközpont ugyanis itt van –, amelyet apró cselekkel átverhetünk. Elterelhetjük a figyelmünket a kívánatos, finom falatokról, vagy éppen csökkenthetjük a mennyiséget.

1. Vásárolj teli hassal!

Ha jóllakottan indulunk neki a bevásárlásnak, és még listát is viszünk magunkkal, nehezebben csábulunk el és vásárolunk felesleges dolgokat

2. Az egyes csomag a nyerő

A kisebb kiszerelést vedd meg, akkor is, ha a nagyobb jobban megéri. Akár puffasztott rizsből vagy diétás kekszből. Hajlamosak vagyunk, főleg fogyókúra idején, addig enni valamit, amíg van belőle.

3. Egyél csendben!

Egyél csöndben, tévé, zene és telefon nélkül. Semmi ne terelje el a figyelmedet arról, amit éppen eszel. Így tudod pontosan lekövetni a mennyiséget. Az agyunk így időben észleli, ha elegendő mennyiséget ettünk.

4. Egyél tükör előtt!

A tükör sokat segít, hiszen ki szeretné nézni magát, miközben hamburgert eszik, és folyik le a szósz a kezén? Olyan, mintha figyelne bennünket valaki, mit, mennyit és hogyan eszünk. Szóval tükör előtt normális mennyiséget fogyasztunk. Ja, és bónuszként: tükör előtt nehezebben megy a hazugság is.

5. Figyelj az ételre!

Legyen az evés egy külön tevékenység, koncentrálj az ételre. Kutatások szerint a legrosszabb, ha gyaloglás vagy autóvezetés közben eszünk.

 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign