Jump to content

Ezeket ne kövesd el egy edzőteremben

2019. 01. 18. 22:42

Evidensnek tűnnek, sokakat mégis hidegen hagynak a konditerem írott és íratlan szabályai.

Az edzőterem ideális terep mindazoknak, akik fogyni és formásodni akarnak, és otthon nehezen veszik rá magukat a mozgásra. Ez nem is csoda, hiszen itt minden adott, hogy kihozd magadból a maximumot: szakszerű segítség, profi eszközök, miegymás.

Igen ám, de sokan hajlamosak megfeledkezni magukról, és legszívesebben a komplett helyiséget kisajátítják. Pedig az edzőtermek rendszeres látogatóinak illik betartani az úgynevezett edzőtermi etikettet, magyarán írott és íratlan szabályok összességét, ami a közösség kölcsönös boldogulását szolgálja. Az alábbiakban részletezzük az öt legbosszantóbb edzőtermi viselkedést.

Felesleges gépfoglalás

Sokan jó ötletnek tartják további 10-20 percekig lefoglalni a gépeket, miután végeztek, vagy, ami még rosszabb, eleve azért helyezkedtek el rajtuk kényelmesen, hogy telefonáljanak, cseteljenek, nézelődjenek. Nos, ez a legnagyobb arcátlanság, hiszen ezáltal elveszik az időt azoktól, akik valóban használni szeretnék a berendezést.

Rendetlenséget hagynak maguk után

Elviekben már az oviban megtanulod, hogy, miután használtál valamit, azt illik szépen visszapakolni a helyére. Nos, ezt valaki felnőttkorára elfelejti, és úgyszólván kiszolgáló személyzetként kezeli az edzőket, takarítsák csak el ők a romokat helyettük. 

Nem takarítják le a gépet maguk után

Ismerős a pillanat, amikor boldogan felpattansz a futópadra, egy pillanattal később pedig egyszerre önt el a csalódottság és a pulykaméreg, amiért az ujjlenyomatoktól alig látod a kijelzőt, minden más pedig ragad az izzadságtól? 

Erről az elemi dologról szintén sokan megfeledkeznek annak ellenére, hogy a legtöbb edzőteremben kikészítik a fertőtlenítő spray-t a papírtörlővel egyetemben, sőt, mi több, írásban is figyelmeztetik a vendégeket a rendeltetésszerű használatra.

A szelfikirályok és -királynők birodalma

Félreértés ne essék, teljesen rendben van, ha valaki edzőtermi szelfit készít magáról, de az már kevésbé, ha az illető teljesen megfeledkezik a tényről, miszerint a terem nem az ő birodalma - játszótere? -, hiszen rajta kívül mások is vannak, akik nem szeretnék izzadságban úszva, erőlködő fejet vágva viszontlátni magukat az Instán. Érdekesség, hogy az Independent cikke szerint a konditerembe járók mindössze 6%-a képes a szelfikészítés nélküli edzésre.

 
(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign