Jump to content

Egyedül karácsonyozni

2018. 12. 19. 22:45

Mit csinálj karácsonykor, ha egyedül töltöd az ünnepet? Ezekkel a programokkal így is örömteli lesz.

Karácsonykor a legtöbben a szeretteik körében ünnepelnek, így gyakran nem könnyű azoknak, akiknek valamiért egyedül kell tölteniük ezt az időszakot. Pedig úgy is lehet igazán jó ez a pár nap, ha nincs veled senki.

Ne szomorkodj, és egyáltalán ne érezd úgy, hogy ez rossz dolog: légy pozitív, és hozd ki belőle inkább a maximumot! A következő ötletekkel garantáltan varázslatosan telik majd a karácsony akkor is, ha egyedül vagy. 

Boldog karácsony egyedül is

Főzd meg a kedvenc ételedet, vagy készíts egy finom, ünnepi menüt, aztán pedig nézz meg egy jó filmet - vagy akár kettőt. Csinálj bármit, amihez kedved van, vagy, amire a hétköznapokon nincs időd. Használd ki, hogy nem kell dolgozni menni: olvasd el a könyvet, amit régóta akartál, hallgass zenét, vagy hódolj a kedvenc hobbidnak. Csak olyan dolgokat csinálj, amelyek igazán boldoggá tesznek, és amelyek segítenek kikapcsolni, ellazulni. Élvezd ki, hogy kimaradsz a karácsony stresszből, hogy nem leszel hullafáradt a főzéstől és a vendégek istápolásától.

Otthoni kényeztetés

A munka mellett alig van időd magadra? Akkor most szakíts egy kicsit. Szerezz be mindent, ami egy szépségnaphoz kell: arcmaszkok, fürdőbombák, hajpakolások, vagy esetleg házi összetevők, amelyekből szuper kencéket készíthetsz. Rakj be egy zenét vagy egy filmet, és élvezd a házi wellness-t. Hidd el, ilyen kényeztetéssel garantáltan jó lesz a karácsony.

Mozdulj ki!

Ha nem szeretnél egész nap otthon ülni, nem is kell! Keress egy éttermet, amit még sosem próbáltál, menj moziba, színházba, vagy éppen sétálj egyet a gyönyörűen feldíszített utcákon. Jó ötlet lehet még a kirándulás, a túrázás, vagy épp az is, ha kocsikázol egyet az esetleg havas tájat nézve, csak arra figyelj, hogy legyen nálad feltöltött telefon, víz és élelem. Így kiszakadsz egy picit a megszokásból.

Lepd meg magad!

Míg mások rohanva szerzik be az utolsó ajándékokat, te használd ki, hogy nem kell mindenkinek meglepetésért szaladnod, és jutalmazd meg saját magadat. Az egész évi hajtás után igenis megérdemled azt a könyvet, cipőt, ruhát, vagy bármit, amire csak vágysz. Nézelődj az üzletekben vagy akár 25-én a webshopokban is, és ajándékozd meg magad valamivel, aminek igazán örülsz. Persze, ez nemcsak tárgy lehet, hanem élmény is. Egy szuper masszázs, tanfolyam vagy workshop.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign