Jump to content

Te hogy tartod a cigit?

2018. 11. 25. 22:49

Hatvan éve úgy gondolták, ennyi mindent elárulhat az emberi alaptermészetről a cigaretta tartása.

Képzeld el, hogy visszarepülsz egészen 1959-ig, amikor is a kezed ügyébe kerül az amerikai Caper magazin egyik száma, melyben megpillantod a Cigarettapszichológia című irományt. Bizarr, nemde? Hát még, ha rájössz, miről szól!

Manapság mindenki kívülről fújja a dohányzás káros egészségügyi hatásait, sőt, a legtöbb országban intézményesített keretek között is odafigyelnek, hogy már a kisiskolások is megkapják a szükséges felvilágosítást. Volt idő azonban, amikor a cigarettázás sikkes dolognak számított, így az emberek úton-útfélen találkozhattak a füstölést népszerűsítő hirdetésekkel. Ennek apropóján készült a fent említett cikk is, mely egészen különös perspektívába helyezte a dohányzást, a pszichológus szerint ugyanis a cigaretta tartása többet elárul személyiségünkről, mint gondolnánk. Te magadra ismersz valamelyiken? 

 
A pszichológus szerint, ha úgy tartod a cigarettát, mint aki attól fél, bármikor elejtheti, valószínűleg bizonytalan, sok esetben túlzottan ragaszkodó, féltékeny személyiség vagy.  A partnered helyett inkább az égő bagóra koncentrálsz, hátha így sikerül elnyomnod az ásítást. Megbízhatatlanságról és nehéz természetről árulkodik a saját magad felé tartott cigaretta.
 
(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign