Jump to content

Sajt miatt halt meg a fiú

2018. 09. 19. 19:40

Anafilaxiás sokkot kapott egy súlyos élelmiszer-allergiában szenvedő 13 éves brit diák az iskolában, miután társai egy sajttal kergették és közben eldobta a pólóját.

Nyár közepén életét vesztette Karanbir Cheema 13 éves brit diák egy nyugat-londoni iskolában. A fiú anafilaxiás sokkot kapott, miután társai egy sajttal üldözték, ő pedig még a pólóját is ledobta menekülés közben.

A fiú súlyos élelmiszer-allergiában szenvedett, nemcsak a tejtermékekre volt allergiás, hanem a gluténra, a tojásra, mindenféle csonthéjasra. Emellett asztmája és ekcémája is volt.

A rendőrség nyomozást indított a fiú halála ügyében, egy 13 éves diákot le is tartóztattak, de végül nem emeltek ellene vádat, viszont az iskola eltanácsolta.

A halottkém jelentését ma hozták nyilvánosságra, ebből kiderül, hogy a mentőket az iskolából „sima allergiás reakció” miatt riasztották, de a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen egyből látták, hogy komoly a baj.

A fiúnak életmentő gyógyszereket adtak, de légzése egyre lassult, le is állt, majd összeomlott a keringése is. Végül szívmasszázzsal és defibrillátorral sikerült újraéleszteni, de a kórházba szállítás után 10 nappal meghalt.

A kisfiú édesanyja most azt tervezi, hogy felhívja a többi szülő figyelmét az anafilaxiás sokk veszélyére.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign