Jump to content

Zuhanyzás vagy fürdés?

2018. 09. 14. 18:44

Akár kockázatos is lehet fürdőkádban tisztálkodni, néhány apró dologra oda kell figyelni az egészség érdekében.

Hosszas elnyúlás a kádban vagy egy szupergyors zuhany? Míg az első az otthoni megnyugvás és regeneráció szinonimája lehetne, az utóbbira sokan a rohanó hétköznapokban folytatott tisztálkodásként gondolnak. Mindegyiknek megvan a maga helye és ideje, bár felmerül a kérdés, melyik igazán egészséges a szervezetnek.

Betegség esetén sokan egy kellemes, kamillás ülőfürdőre vágynak, másoknak a lazítás el sem képzelhető egy rózsaillatú fürdővíz nélkül. A tisztaság érdekében pedig nem biztos, hogy jó ötlet egyből a kádba ugrani, jobb picit odafigyelni a részletekre.

Elsősorban minden attól függ, hogy mennyire tiszta is az adott kád. Bár ez triviálisnak tűnik, a kiábrándító valósághoz hozzátartozik, hogy a bostoni Simmons College kutatása szerint egy átlagos kád százszor több baktériumot tartalmazhat egy szemetesládánál.  

Az elhalt hámsejtek és a nedves közeg különösen kedvez a szaporodásuknak. A téma szakértői ezért javasolnak nagyjából heti két alkalommal alapos, fertőtlenítő tisztítást a fürdőkádaknál és zuhanytálcáknál. 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign